Κοζάνη: Δέκα χρόνια περιμένει να λειτουργήσει ο ξενώνας στη Δαμασκηνιά Βοΐου

4 Ιουνίου 2021
09:27

 

Παραδομένο στην φθορά του χρόνου παραμένει εδώ και 10 χρόνια το κτίσμα του πέτρινου Δημοτικού σχολείου, που μετατράπηκε εξ ολοκλήρου σε νέο οικοδόμημα για να λειτουργήσει ως ένας σύγχρονος ξενώνας 8 δωματίων, με τον προϋπολογισμό του έργου να ξεπερνά τις 550.000 ευρώ.

Οι κτιριακές εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2010 καθώς και οι εσωτερικοί χώροι του ξενώνα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν επισκέπτες και περιπατητές, ενώ δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι εργασίες του περιβάλλοντος χώρου.

Οι κάτοικοι  ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και την αξιοποίηση του, καθώς παραμένει σε αχρηστία εδώ και χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δαμασκηνιάς στο Δήμο Βοΐου, Στέλιος Ζήκας μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών και την δημοπράτηση του, ώστε να αρχίσει  επιτέλους να λειτουργεί ως ξενώνας.

Υπογράμμισε παράλληλα τις δυσκολίες, που έχει αντιμετωπίσει το χωριό και από την πανδημία υποστηρίζοντας, ότι η λειτουργία του ξενώνα θα μπορούσε να δώσει μια οικονομική ανάσα στους κατοίκους. Το πρώτο “χτύπημα” της πανδημίας στο χωριό, ήταν και το κλείσιμο του μοναδικού καφενείου, που λειτουργούσε στην περιοχή, μετά την απώλεια του ιδιοκτήτη του.

Όπως επεσήμανε γίνονται προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή να βρεθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την λειτουργία του, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που μπορεί να αποτελέσει και τόπο προορισμού για επισκέπτες περιπατητές ακόμα και για τους Δαμασκηνιώτες, που θέλουν να βρεθούν στον τόπο καταγωγής τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες το μοναδικό καφενείο του χωριού να ανοίξει και πάλι δίνοντας χαρά και διέξοδο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • E ναι τοτε που δεναμε τα σκυλια με τα λουκανικα!!. (Ας πανε ολοι οσοι “κλαινε” απο τα ΜΜΕ και τα sait για το χωριο τους)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.