Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού με την 34/2021 απόφασή του εκφράζει την διαμαρτυρία του στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και διεκδικεί την επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας της

7 Ιουνίου 2021
13:09

 

Στις 6/5/2021 από την Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώθηκε στο κοινό του Βελβεντού, ότι το τοπικό κατάστημα θα παραμένει πλέον ανοιχτό δύο εργάσιμες μέρες την εβδομάδα (Πέμπτη & Παρασκευή) αντί για τρείς (Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή), όπως λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια.

Θυμίζουμε ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Βελβεντό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρόταση του Δήμου Βελβεντού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων των παραγωγικών τάξεων και άλλων με την παρουσία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Βλανιάδη Ιάκωβου, με αίτημα τότε την επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας στο τοπικό κατάστημα της Τράπεζας στο Βελβεντό.

Κοινό αίτημα όλων ήταν η επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς ως της μοναδικής σήμερα λειτουργούσης με κατάστημα τράπεζας στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Βελβεντού.

Αναφέρθηκαν ως λόγοι αυτής της αναγκαιότητας η καλύτερη εξυπηρέτηση των φορέων και των πολιτών υπό το πρίσμα αφενός μεν του μεγάλου και σεβαστού όγκου συναλλαγών και κινήσεων αφετέρου δε του κοινωνικού προσώπου που κατά κοινή παραδοχή επέδειξε η Τράπεζα από της συστάσεως (της ΑΤΕ αρχικώς το 1986) ως σήμερα.

Ζητήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή και από όλους τους αρμόδιους της Τράπεζας για τη διαμόρφωση νέας απόφασης, να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις του Δήμου, των φορέων και γενικά  η κίνηση της Τράπεζας σε συναλλαγές και άλλα τραπεζικά προϊόντα από το τοπικό δυναμικό και να συνυπολογιστεί και ο όγκος της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης (ΑΤΜ και E-Banking) των πελατών με κατοικία στα όρια του Δήμου Βελβεντού. Επίσης ζητήθηκε η καλύτερη στελέχωση του τοπικού καταστήματος με στόχο την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πελατών λόγω της αναμονής εξυπηρέτησης, πράγμα που θα περιοριστεί δραστικά και πέραν της στελέχωσης με την πενθήμερη λειτουργία του καταστήματος.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής άκουσε με προσοχή τις απόψεις των συμμετεχόντων και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω επεξεργασία και προώθησή τους αρμοδίως με διάθεση κατανόησης, συνεργασία και αλληλοσεβασμού.

Δεκαεπτά μήνες μετά η Τράπεζα Πειραιώς αδιαφορώντας τελείως για το αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της λειτουργίας του τοπικού της καταστήματος, επιλέγοντας να κολλήσει μια απλή ανακοίνωση στη τζαμαρία για την ενημέρωση Δήμου, πολιτών και φορέων.

Κατά την επικοινωνία του Δήμου με τη διοίκηση της Τράπεζας δόθηκε η εξήγηση, ότι η απόφαση έχει σχέση με την γενικότερη πολιτική της Τράπεζας, που στο μέλλον θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση των λειτουργούντων καταστημάτων της ανά την χώρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού με την 34/2021 απόφασή του εκφράζει την διαμαρτυρία του στη Διοίκηση της Τράπεζας και διεκδικεί την επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας της. Η πολιτική εφαρμογής των ακραίων ιδιωτικών κριτηρίων σε τέτοιους φορείς που εξυπηρετούν το κοινό δεν μπορεί να υποβαθμίζεται συλλήβδην και μονομερώς, συμβάλλοντας στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ελληνική Περιφέρεια. Εξάλλου η ανάληψη της ελάχιστης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκ μέρους της Τράπεζας οφείλει να είναι έμπρακτη. Δεν μπορεί να γίνονται όλα υπό το πρίσμα της κερδοφορίας. Και εν πάσει περιπτώσει ας κληθεί και η Πολιτεία να ερευνήσει τα δεδομένα για την δήθεν «άγονη γραμμή» που επικαλείται κάθε ιδιωτικός φορέας που θέλει να παρουσιάζεται, ότι υπηρετεί τον πολίτη με τις ευλογίες του κράτους.    

Κλείνοντας και εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού θέλουμε να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου, των φορέων και των πολιτών-πελατών της Τράπεζας για την κανονική λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στο Βελβεντό.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην Διοίκηση της Τράπεζας, στα ΜΜΕ και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.