Π.Ε. Κοζάνης: 3 Αντιπλημμυρικά Τεχνικά Έργα στο Καστανόδασος Εμπορίου

9 Ιουνίου 2021
12:28

 

Τη ριζική ανακατασκευή των γεφυρών και των αγωγών στο Καστανόδασος Εμπορίου, μελέτησε η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης για να δώσει οριστική λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών της περιοχής, που προέκυψε για άλλη μια φορά λόγω των βροχοπτώσεων του Ιανουαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης που επισκέφτηκε τότε άμεσα τις πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου της Δυτικής Εορδαίας (https://kozani.pdm.gov.gr/periodeia-stis-plimmyrismenes-perioches-toy-kampoy-tis-dytikis-eordaias-toy-antiperifereiarchi-kozanis/) με κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε. Κοζάνης (κα Βάγια Στωϊκού και κ. Απόστολο Στάμο),  υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο κ. Σάκη Μπόζια προτεραιότητα για να τελειώσουν οι διαδικασίες (μελέτη – κατασκευή) στις αρχές του φθινοπώρου.

Έτσι λοιπόν η μελέτη ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 3ης Ιουνίου 2021 κι εγκρίθηκε ομόφωνα ο τρόπος δημοπράτησης με συνοπτικό διαγωνισμό του έργου, προϋπολογισμού 69.600,00€ με Φ.Π.Α..

Να υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή συμβαίνει υπερχείλιση των υδάτων του ρέματος, πλημμυρίζοντας τους γύρω δρόμους και τις όμορες ιδιοκτησίες, καθιστώντας αδύνατη ακόμα και τη μετάβαση των κατοίκων στις κατοικίες τους.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν με την παρούσα μελέτη, αφορούν την κατασκευή νέων τεχνικών άνω διάβασης στο ρέμα ≪Καστανόδασος≫ στο Δ.Δ. Εμπορίου, αφού πρώτα καθαιρεθούν τα υφιστάμενα δίδυμα σωληνωτά Φ600, τα οποία έχουν πολύ μικρή παροχετευτικότητα σε σχέση με το μέγεθος της απορροής του υδατορέματος και συχνά υπερχειλίζουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Το πρώτο τεχνικό έργο αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με πτερυγότοιχους στα ανάντη του ρέματος με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25, μήκους 6m και καθαρή διατομή 2,0m (πλάτος) x 1,0m (ύψος).

Το δεύτερο τεχνικό αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25. Θα έχει μήκος 23,5m και επίσης καθαρή διατομή 2,0-2,5m (πλάτος) x 1,0-1,5m (ύψος), ώστε να προσαρμόζεται στο υφιστάμενο κανάλι του ρέματος.

Το τρίτο τεχνικό αφορά την κατασκευή δίδυμου σωληνωτού Φ1200 εγκιβωτισμένου σε σκυρόδεμα C12/15, μήκους 12m.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.