Η Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας, ενημερώνει τους καταναλωτές της, ότι δημιουργούνται προβλήματα κατά την λήψη των ενδείξεων κατανάλωσης πόσιμου νερού των υδρομετρητών (ρολόγια), από τους υδρομετρητές- Τι ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσής της

10 Ιουνίου 2021
10:36
Κανένα σχόλιο

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), ενημερώνει τους καταναλωτές της, ότι δημιουργούνται προβλήματα κατά την λήψη των ενδείξεων κατανάλωσης πόσιμου νερού των υδρομετρητών (ρολόγια), από τους υδρομετρητές, από τους αρμόδιους υπαλλήλους της, διότι δεν διευκολύνεται το έργο τους από τους υδρολήπτες.

     Σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., ισχύουν τα κάτωθι:

  1. Για τη μέτρηση της κατανάλωσης του νερού τοποθετείται υδρομετρητής σε κάθε παροχή, με ευθύνη του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει την υποχρέωση να προσκομίσει στη ΔΕΥΑΕ τα στοιχεία του υδρομέτρου.
  2. Οι υδρομετρητές τοποθετούνται σε κιβώτιο προστασίας μέσα σε ειδικά φρεάτια που κατασκευάζονται συνήθως πάνω στο πεζοδρόμιο, τα οποία ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να διατηρεί σε καλή κατάσταση και ευθύνεται για την τυχόν αλλοίωση ή φθορά, που προκαλείται σ’ αυτά, τους υδρομετρητές ή τους σωλήνες παροχής από αμέλεια ή υπαιτιότητά του ιδίου ή του προστηθέντος από αυτόν τρίτου.
  3. Στις πολυκατοικίες σε κάθε διαμέρισμα, κατάστημα, γραφείο, αποθήκη, χώρο στάθμευσης, κάθε οριζόντια ιδιοκτησία κ.λ.π. και γενικά σε κάθε τμήμα του υδρευόμενου ακινήτου με διακεκριμένη χρήση αντιστοιχεί, υποχρεωτικά, ένας τουλάχιστον υδρομετρητής. Η σύνδεση δύο ή περισσοτέρων διακεκριμένων κατά χρήση τμημάτων του ιδίου ακινήτου, ή δύο ή περισσοτέρων ακινήτων με τον ίδιο υδρομετρητή είναι αντικανονική και η ΔΕΥΑΕ δικαιούται να προβεί σε διακοπή της παροχής νερού ή και σε αφαίρεση του υδρομετρητή μέχρι τη νόμιμη τακτοποίηση των συνδέσεων, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  4. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΕ που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο των ενδείξεων των υδρομετρητών, την αστυνόμευση των δικτύων ή την εκτέλεση γενικά κάθε εργασίας στις παροχετεύσεις, δικαιούται ανεμπόδιστα να εισέρχεται στο υδρευόμενο ακίνητο, με την παρουσία του υδρολήπτη.
  5. Ο υδρολήπτης υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στο προσωπικό για την εκτέλεση του ανατιθέμενου σ’ αυτό έργου, σε περίπτωση δε άρνησης του διακόπτεται αμέσως η παροχή με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕ.

     Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούνται οι υδρολήπτες – καταναλωτές, να διευκολύνουν την επίσκεψη των υπαλλήλων στον χώρο όπου φυλάσσονται τα υδρόμετρα (ρολόγια).

     Επίσης οι υδρολήπτες, οι διαμένοντες σε πολυκατοικίες έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. να παρέχουν την ίδια διευκόλυνση και όχι να παραπέμπουν τους υπαλλήλους σε Γραφεία Διαχείρισης Κοινοχρήστων της Πολυκατοικίας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα υδρόμετρα.

                                                                                        Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.