Μια σπουδαία γυναικεία προσωπικότητα, το Σάββατο 12 Ιουνίου, στον κύκλο Εισηγήσεων με γενικό τίτλο “Ψηφίδες Τοπικής Ιστορίας”, που διοργανώνει η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.)

11 Ιουνίου 2021
08:40
Κανένα σχόλιο

 

Μια σπουδαία γυναικεία προσωπικότητα θα γνωρίσουμε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30 στον κύκλο Εισηγήσεων με γενικό τίτλο “Ψηφίδες Τοπικής Ιστορίας” που διοργανώνει η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.), υπό την αιγίδα της Επιτροπής Πολιτισμού του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας. Πρόκειται για τη Μητιώ Μεγδάνη-Σακελλαρίου, που το 1810 μετέφρασε έργα του μεγάλου Ιταλού θεατρικού συγγραφέα, Κάρλο Γκολντόνι.

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Μητιώ Μεγδάνη – Σακελλαρίου (1790-1863): η πρώτη Ελληνίδα μεταφράστρια

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ηλίας ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, δρ Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μιχάλης ΠΙΤΕΝΗΣ, συγγραφέας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ματτέο Ταράσκο, σκηνοθέτης

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://zoom.us/my/uowm.ot1

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.