kozan.gr: Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης η Διεθνής συνάντηση για τη Βυζαντινή Αγιογραφία (Φωτογραφίες-Βίντεο)

28 Απριλίου 2017
21:07

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης η Διεθνής συνάντηση για τη Βυζαντινή Αγιογραφία, καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης, σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου. Η Βυζαντινή ζωγραφική παράδοση βρέθηκε στο μικροσκόπιο Ελλήνων, Ιταλών και Ρουμάνων αγιογράφων στην 2η Διεθνή Συνάντηση. Συμμετέχουν με έργα τους τα αγιογραφικά εργαστήρια του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» Κοζάνης, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης, της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, της «Associazione Archeosofica» από τη Φλωρεντία Ιταλίας, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου καθώς και μαθητές από εκκλησιαστικές σχολές της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας Ilfov Ρουμανίας.

Οι φορείς που συνδράμουν φέτος στην πραγματοποίηση αυτής της διεθνούς συνάντησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, το ΔΗ.ΠΗ.ΘΕ. Κοζάνης, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, η Στέγη Παιδιού Κοζάνης, ο Δήμος Βουκουρεστίου και το Δημοτικό Μουσείο Palatul Sutu, η Επιθεώρηση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ilfov, η Περιφέρεια Τοσκάνης, ο Δήμος Φλωρεντίας, η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη και το Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού χορού «Όρμος» στην Καστοριά.

Θανάσης Τέγος



Ένα σχόλιο

  • Καταπληκτική η έκθεση αγιογραφίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη αυτή εκδήλωση που δεν περιορίστηκε σε επίπεδο μόνον εθνικό, αλλά προσέλαβε και χαρακτήρα διεθνή με τη συμμετοχή Ιταλών και Ρουμάνων, δείχνοντας πως ο χριστιανισμός ενώνει και αδελφοποιεί τον κόσμο. Χριστός ανέστη!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.