Το Lycée A.Briand της Νότιας Γαλλίας συναντά το Γυμνάσιο Ανατολικού Εορδαίας

1 Μαΐου 2017
21:07
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της επίσημης αδελφοποίησης που εγκρίθηκε από την Ακαδημία της Μασσαλίας (1360/25-06-15) και του προγράμματος eTwinning μεταξύ των σχολείων Lycée Aristide Briand (Orange) και Γυμνάσιο Ανατολικού Πτολ/δας πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας 10 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών του γαλλικού σχολείου στην Ελλάδα από 24 ως 29 Απριλίου 2017. Η γαλλική ομάδα έγινε δεκτή στο Γυμνάσιο Ανατολικού με πολύ ενθουσιασμό σε κλίμα συνεργασίας, υποστήριξης και συναδελφικότητας. Στη γιορτή υποδοχής μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά η κ. Βόντσα Βασιλική, Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Πολυχρονίδης Δημήτριος, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας & Διδακτικής του Παν/μίου Δ. Μακεδονίας κ. Καμαρούδης Σταύρος, ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Πτολ/δας κ. Μαμάτσιος Γεώργιος, οι Δ/ντές των Δημοτικών σχολείων Ανατολικού, Κομνηνών και Πύργων κ.κ. Καραμήτσος Αντώνης, Απατσίδης Θέμης, Νικολάου Νικόλαος, ο πρόεδρος της κοινότητας Ανατολικού κ. Κυριακίδης Γεώργιος, καθώς και πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Ζαμανίδη Σάββα με τον οποίο είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, κοινωνίας και οικονομίας. Επισκέφτηκαν επίσης το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας-Παιδαγωγικό Τμήμα, καθώς και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολ/δας, όπου ο Δ/ντής κ. Σάλιαγκας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν τις όψεις και τις προοπτικές της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τους ξενάγησαν σε εργαστήρια και αίθουσες μαθημάτων. Την Παρασκευή 28/04/20217 η αντιπροσωπεία Γάλλων μαθητών & εκπ/κών συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Philippe Ray και την υπεύθυνη προώθησης γαλλικής γλώσσας στη Β. Ελλάδα κ. Soria Dworjack. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και υποδοχή και εύχονται να έχουν την ευκαιρία να ανταποδώσουν την επίσκεψη και να υποδεχτούν τους μαθητές του Γ/σίου Ανατολικού στην Προβηγκία.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας βοηθούν τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις Νέες Τεχνολογίες και στις ξένες γλώσσες.

Ο Δ/ντής Η εκπ/κός Γαλλικής Γλώσσας

Πράπας Χ. Αθηνά Βαρσαμίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.