Στις 3/8/21, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντώνη Τσάκωνα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «ΒΟΥΡΙΝΟΣ», αποτελούμενη από τον κ. Χαράλαμπο Τοπαλίδη και κ. Νικόλαο Τσανίδη, αντίστοιχα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο του συλλόγου καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκήτης κ. Αντώνη Διαμαντίδη, στα πλαίσια του αγώνα, που ξεκίνησαν, για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η προβλεπόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην περιοχή του βοσκότοπου της Σκήτης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με προσοχή άκουσε τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου για το εν λόγω θέμα, καθώς επίσης  και για τα συνολικά προβλήματα του κλάδου (αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, φόροι κ.α.) αλλά και την αγωνία του Προέδρου της κοινότητας για το περιβάλλον και την επαγγελματική δραστηριότητα των κατοίκων , δήλωσε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους  και στις πρωτοβουλίες, που θα παρθούν συλλογικά για την αποτροπή της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. Τόνισε δε, συγχρόνως, την ανάγκη συντονισμού με το Συντονιστικό Φορέων Δυτικής Μακεδονίας  που δημιουργήθηκε για τα προβλήματα από την απολιγνιτοποίηση. Ταυτόχρονα έδειξε την ανάγκη ο αγώνας να έχει στόχο και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική  της « νέας πράσινης συμφωνίας», πολιτική της ΕΕ, η οποία επιχειρεί να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στα συσσωρευμένα κεφάλαια, μέσα από τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη». Αυτή την πολιτική  στηρίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζεται από όλα τα αστικά κόμματα, συμφωνούν και οι Τοπικές αρχές στη Δυτική Μακεδονία.

Δεσμεύτηκε την προώθηση των αιτημάτων τους,  στα όργανα της αστικής δημοκρατίας που υπάρχουν εκλεγμένοι του ΚΚΕ (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλή) καθώς επίσης, ότι είναι στη διάθεση των φορέων τους για την ανάπτυξη περαιτέρω των θέσεων του ΚΚΕ για τα συγκεκριμένα παραπάνω θέματα.