Δύσκολη και δυσβάσταχτη για πολλά σωματεία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μετά τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και της μακράς αποχής από την αγωνιστική δράση το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όπως επίσης και η από κοινού έκφραση των σωματείων για τα προβλήματα που δημιουργούνται ως προς την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, ύστερα από την απόφαση από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις όπως περιγράφονται σε αυτά. (εβδομαδιαία ράπιτ τεστ πριν το παιχνίδι που θα ελέγχονται μάλλον από τους παρατηρητές αγώνα ή διαιτητές.)

Όπως γίνεται κατανοητό, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνεπάγεται με ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ερασιτέχνες παράγοντες του χώρου και προστίθεται σε μια σειρά οικονομικών επιβαρύνσεων που έχουν επέλθει τους τελευταίους μήνες, όπως η ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ, η τροποποίηση των καταστατικών των σωματείων αλλά και η επανέκδοση δελτίων .

Ο δήμος θα δώσει τελικά παραχωρητήρια σε ομάδες που δεν πρόλαβαν ή προσπαθούν ακόμη, με νύχια και με δόντια να καταφέρουν να εγγραφούν στο μητρώο; ( Το ΦΕΚ το απαγορεύει ρητά).

 Επίσης πολλά σωματεία δεν προχώρησαν- καν στο ελάχιστο – στην επανέκδοση των δελτίων. Θα προλάβουν να τακτοποιήσουν τα δελτία όλων των ποδοσφαιριστών τους έως την έναρξη του κυπέλλου που ορίστηκε για 4 Σεπτεμβρίου;

Μήπως οι πρώτες αγωνιστικές πρέπει να γίνουν με ένα κράμα νέων και παλαιών δελτίων έως ότου ολοκληρωθεί η επανέκδοση σε όλες τις ομάδες ; υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ή θα πάει πιο πίσω η έναρξη πηγαίνοντας έτσι στράφι ο αγωνιστικός προγραμματισμός των ομάδων ; Ερωτήματα που βασανίζουν πολλούς παράγοντες σωματείων και που ζητάνε άμεσα λύσεις .

Μ’  αυτά και μ’  αυτά ήδη πολλά ερασιτεχνικά σωματεία (όχι μόνο στην ΕΠΣ Κοζάνης) βρίσκονται σε απόγνωση και σκέφτονται ακόμη και τη διακοπή οποιασδήποτε αγωνιστικής δράσης τους.

Μήπως πρέπει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μέσω σχετικών επαφών ΕΠΣ Κοζάνης με το Δήμο Κοζάνης , τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις Υγειονομικές περιφέρειες και όλους τους αρμόδιους φορείς και να αποφασιστεί η δρομολόγηση όλων εκείνων των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή και πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ μέσω μαζικών δειγματοληψιών από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να καταστεί ασφαλής και ομαλή η διεξαγωγή των αγώνων των αθλητικών μας συλλόγων;

Γιατί αλλιώς και εντελώς αντικειμενικά “σκούρα τα πράγματα

 

https://matiesstasport.blogspot.com/