Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, υπεγράφη, σήμερα Τρίτη 31/8, η σύμβαση του έργου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου του Δήμου Βοΐου. Ο ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Κωνσταντίνος & Οδυσσέας Τράντος Ο.Ε. – Ευάγγελος Παπαποστόλου, με έδρα τα Τρίκαλα. Το συμβατικό ποσό υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 203.687,35. Το κτήριο εκτείνεται σε δύο (2) ορόφους, στεγάζει γραφεία, αίθουσα συνεδρίων, διαδρόμους και W.C, προς εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Βοΐου. Στόχος του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου από την ενεργειακή κατηγορία Δ ́ στην κατηγορία Β ́.

Το έργο αφορά στις παρακάτω παρεμβάσεις:


– Εξωτερική θερμομόνωση του κελύφους
– Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα συνθετικά κουφώματα με θερμοδιακοπή και με θερμομονωτικούς, ηχομονωτικούς, ανακλαστικούς, τριπλής υάλωσης υαλοπίνακες.
– Αντικατάσταση του συστήματος λέβητα-καυστήρα κεντρικής θέρμανσης με νέο μικρότερης ισχύος (93,0kW) και υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης (>90%) και εγκατάσταση συστήματος εξωτερικής αντιστάθμισης.
– Αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τύπου LED υψηλής απόδοσης.


Υποέργο 2ο: Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Ex post κτιρίου Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου. Διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης στο κτίριο και έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου μετά την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης.

kozan.gr