Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την 105447/Κ5/31-08-2021 απόφαση της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας ανακοινώνονται οι νέες ειδικότητες Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021Β (έτος κατάρτισης 2021-2022) ως εξής:

1) Τεχνικός Ανελκυστήρων

2) Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)

3) Ζωγραφική Τέχνη

4) Τεχνικός Βιολογικής / Οργανικής Γεωργίας

5) Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

6) Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων

7) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

8) Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

9) Βοηθός Φυσικοθεραπείας

10) Βοηθός Εργοθεραπείας

11) Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

12) Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, “Η έγκριση λειτουργίας των τμημάτων των ως άνω ειδικοτήτων θα γίνει εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών καταρτιζόμενων“.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

Από την Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59.

Για την υποβολή αίτησης επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://diek.it.minedu.gov.gr

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2021Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1695-eidikothtes-iek-2021b

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.

ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι στο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2021b.xls

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό να προσέλθουν απαραιτήτως από την Πέμπτη 02-09-2021 έως και την Παρασκευή 10-09-2021 στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτυχίας τους για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των ΙΕΚ και την οργάνωση της προσέλευσης θα πρέπει να απευθύνεστε στα ΙΕΚ επιτυχίας. Στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν. Οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από τη διαδικασία αιτήσεων του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν.4763/2020 και τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ..

Οι ειδικότητες του παράλληλου μηχανογραφικού για το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας είναι οι παρακάτω:

1) Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

2) Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

 Β. Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ, οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

  1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
  2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
  3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία) εφόσον υπάρχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

 

 

 

Μπέση Σοφία