Μιχούλας Στέλιος: Ο Εορδαϊκός και το ποδόσφαιρο

11 Σεπτεμβρίου 2021
20:47

 Πριν λίγες εβδομάδες ο Εορδαϊκός ανακοίνωσε την προσωπική μου στήριξη στην ομάδα. Με αφορμή την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων θεωρώ χρήσιμο να εξηγήσω αυτήν την στήριξη. Να εξηγήσω γιατί το «ποδόσφαιρο» που ονειρεύομαι και αξίζει στήριξης αυτήν την στιγμή εκκολάπτεται στον Εορδαϊκό. Ως συνήθως αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο του τόπου μου. Της Δυτικής Μακεδονίας.

 Στον Εορδαϊκό του Θανάση Κρυτσάνη διέκρινα την πιο σοβαρή και ταυτόχρονα την πιο υγιή προσπάθεια ποδοσφαιρικής ανασυγκρότησης. Επιγραμματικά μπορώ να πω πως ότι εγώ ευαγγελίζομαι θεωρητικά ο Θανάσης Κρυτσάνης τα κάνει ήδη πράξεις. Αναφέρομαι στην οργάνωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Γραφεία πραγματικά και λειτουργικά, πλήρης φοροτεχνική προσαρμογή στη νομιμότητα, παροχή όλων των μέσων στο αγωνιστικό τμήμα. Όλα αυτά είναι ήδη πράξεις του Θανάση Κρυτσάνη. Να προσθέσω το πρωτάκουστο για τον τόπο μας. Τη με σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική προσπάθεια κατασκευής νέου γηπέδου!

 Όλα αυτά και αρκετά ακόμη, ήταν αδύνατο να με αφήσουν ασυγκίνητο. Θεωρώ ότι επιτυχία της προσπάθειας του Θανάση Κρυτσάνη θα είναι επιτυχία και παράδειγμα επιτυχίας για όλο το ποδόσφαιρο του τόπου μου. Αντίστοιχα, πιθανή αποτυχία θα είναι πισωγύρισμα στη γνωστή μιζέρια των ηρωικών μεν αλλά σπασμωδικών και ανοργάνωτων δε προσπαθειών.

 Στο πλαίσιο αυτό καλώ κι εγώ προσωπικά κάθε υγιή φίλαθλο να στηρίξει ενεργά τον Εορδαϊκό του Θανάση Κρυτσάνη. Φυσικά αναφέρομαι κυρίως, αλλά όχι μόνο, στους φιλάθλους της Εορδαίας.

 Επειδή στον κόσμο του ποδοσφαίρου συχνά οι ερμηνείες δίνονται ανάλογα με συγκεκριμένες επιδιώξεις νιώθω υποχρεωμένος να προσθέσω τα εξής. Δεν υποτιμώ την προσπάθεια άλλων συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας. Κάθε άλλο. Αυτό είναι γνωστό σε όσους συναναστρέφομαι. Επιλέγω Εορδαϊκό για συγκεκριμένους λόγους που με εκφράζουν βαθιά. Κυρίως επειδή δεν είναι μια προσπάθεια που εξυπηρετεί έξω-ποδοσφαιρικές προσδοκίες εταιρειών ή προσώπων. Επίσης, επειδή δεν είναι μια ακόμη προσπάθεια συγκινητική αλλά χωρίς πιθανότητες επιβίωσης οικονομοτεχνικά. Δεν είναι δηλαδή άλλη μια «ηρωική» απόφαση κάποιου να ματώσει οικονομικά. Εορδαϊκός λοιπόν για μένα. Επειδή είναι η επιτομή μιας σοβαρής οργανωτικής προσπάθειας για ποδοσφαιρικούς και μόνο λόγους.

 Ας στηρίξουμε λοιπόν αυτήν την πρωτόγνωρη προσπάθεια. Όσοι μπορούμε οικονομικά δίπλα στη διοίκηση του Θανάση Κρυτσάνη. Όσοι δεν μπορούμε οικονομικά με προσφορά στις ατέλειωτες οργανωτικές υποχρεώσεις. Οι υπόλοιποι όλοι αγοράζοντας το διαρκείας της ομάδας, την ιστορική της φανέλα, την κούπα του καφέ της. Και κυρίως όλοι με την παρουσία μας στο γήπεδο. Να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του Θανάση Κρυτσάνη. Ο ίδιος λέει συχνά ότι όλο το εγχείρημα θα κριθεί από το αν το αγκαλιάσει ο κόσμος. Ας το αγκαλιάσουμε λοιπόν!

Μιχούλας Στέλιος

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.