Με την πώληση του νέου πακέτου μετοχών το δημόσιο χάνει την πλειοψηφία και άρα τη δυνατότητα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μη ύπαρξη της δυνατότητας παρέμβασης του κράτους στο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας ανησυχεί ιδιαίτερα το σύνολο των πολιτών για επερχόμενες αλόγιστες αυξήσεις στις τιμές. Τα περί πλειοψηφικού ποσοστού καθοριστικής σημασίας ‘blocking minority’ είναι για να μετριάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών, γιατί όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τις επικοινωνίες και τον ΟΤΕ όπου τελικά η παρέμβαση του δημοσίου εκμηδενίστηκε.

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα αρνητική για την περιοχή μας γιατί η ΔΕΗ κλείνοντας τις μονάδες και τα ορυχεία αφήνει πίσω της τεράστιες εκκρεμότητες τις οποίες φορτώνει στο λογαριασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων που προορίζονται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η εμπειρία της μετάβασης από την ΕΤΒΑ τον τραπεζικό όμιλο του Σάλα όσων αφορά την Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες της περιοχής μας για τη μελλοντική συνεργασία ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ