Ερώτηση Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτη για τις χαμηλές τιμές του αγελαδινού γάλακτος

5 Οκτωβρίου 2021
14:49

 

 

Ερώτηση κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Τομεάρχης, Σταύρος Αραχωβίτης, με τη συνυπογραφή 34 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα προβλήματα στον κλάδο της αγελαδοτροφίας.

Το υψηλό κόστος παραγωγής με την αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές και την ενέργεια και η ταυτόχρονη μείωση της τιμής αγελαδινού γάλακτος  στον παραγωγό απειλεί τη βιωσιμότητα των αγελαδοτροφικών επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις εισαγωγές σκόνης γάλατος για την παρασκευή “ελληνικού γιαουρτιού”.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα οδηγεί την ελληνική αγελαδοτροφία σε οικονομικό μαρασμό και αφανισμό.

 

2 σχόλια

  • Το πιο ακριβο στην Ευρώπη . Γιατί να μην φέρουν από διπλανές χώρες σε μισή τιμή ; Για πατριωτικούς λόγους; Όλοι στο σούπερ ψάχνουμε το φθηνότερο που συνήθως παράγεται π Χ στην Βουλγαρία η από γαλα ξένο .
    Φάγε , Νουνού ,κλπ

  • Πριν λίγα χρόνια ρώτησα μία κυρία γιατί αγοράζει ξένα προϊόντα,συγκεκριμένα gouda και η απάντησή της με αποστόμωσε: μα αφού είναι φθηνότερα!Προσωπικά προτιμώ τα ελληνικά και όπου βγει!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.