Πτολεμαΐδα: Ανακυκλώνουμε και Επαναχρησιμοποιούμε Ξύλινα Παιχνίδια

24 Νοεμβρίου 2021
10:45
Κανένα σχόλιο

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 η έναρξη δράσης για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση Ξύλινων Παιχνιδιών σε συνεργασία του Δήμου Εορδαίας, της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα (ΑΠΑΝΕμΟ), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» και ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει μέσω της δράσης «Ανακυκλώνουμε & Επαναχρησιμοποιούμε Ξύλινα Παιχνίδια».

Η έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και η συλλογή των ξύλινων παιχνιδιών θα επεκταθεί και σε άλλα Νηπιαγωγεία στην Δυτική Μακεδονία.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να αρχίσει ο πολίτης να ξεχωρίζει τα απορρίμματά του, μιας και όσα πιο πολλά πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων τόσο περισσότερο επιβαρυνόμαστε για την ορθή διαχείρισή τους.

Επίσης με την δράση βγαίνει από τον κάδο των απορριμμάτων το ξύλο, όπως άλλωστε ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και μειώνεται ουσιαστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα δίδεται εργασία σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική δράση στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=EHrivkhHFQA

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.