Δήμος Γρεβενών και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα

13 Ιανουαρίου 2022
12:13
Κανένα σχόλιο

 

 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ).

Η κατασκευή του δρόμου, προϋπολογισμού 603.894€, αποτελεί το Υποέργο 3 της εγκεκριμένης πράξης «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος είναι ο Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω υποέργου, αναλαμβάνει την οριστική διάνοιξη του δρόμου, τις εργασίες ισοπέδωσης και μόρφωσης της επιφάνειας του καταστρώματος και την οδόστρωση του καταστρώματος.

Το ΕΑΠΟ θα απευθύνεται σε φοιτητές του ΠΔΜ καθώς και άλλων Πανεπιστημίων, σε μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και στην ερασιτεχνική Αστρονομία και τους συλλόγους.

Η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης καθώς και η δημοπράτηση εκπόνησης των μελετών σηματοδοτούν την έναρξη της δημιουργίας ενός σύγχρονου αστεροσκοπείου, συνεισφέροντας τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής των Γρεβενών, όσο και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

 

«Η δημιουργία του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στο επιβλητικό όρος Όρλιακας του Δήμου Γρεβενών αποτελεί για τον τόπο μας ένα έργο-σταθμό καθώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική, αναπτυξιακή και οικονομική ανάταση των Γρεβενών» τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την υλοποίηση του ΕΑΠΟ, «θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου για όποια βοήθεια απαιτηθεί».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.