Λύνεται το πρόβλημα για την επέκταση των εργασιών στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας – Τροποποιήθηκε η ΑΕΠΟ του αγωγού υδροδότησης του ΑΗΣ Μελίτης

14 Ιανουαρίου 2022
13:44

Απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας είναι η μετατόπιση τμήματος του αγωγού υδροδότησης του ΑΗΣ Μελίτης.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται τροποποίηση της ΑΕΠΟ του έργου «Φράγμα Σκοπού – Παπαδιάς και συναφή έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας» σε ό,τι αφορά τη μετατόπιση τμήματος αγωγού υδροδότησης του ΑΗΣ Μελίτης στην περιοχή των ορυχείων Αχλάδας, η οποία και εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ.

Η τροποποίηση αφορά την Β΄ μετατόπιση τμήματος αγωγού υδροδότησης του ΑΗΣ Μελίτης στην περιοχή των ορυχείων Αχλάδας και συνίσταται σε αλλαγή της χάραξης  του αγωγού υδροδότησης του ΑΗΣ Μελίτης, με τοποθέτηση νέου χαλύβδινου αγωγού μήκους 2.140m περίπου ονομαστικής διαμέτρου 1.100mm, ο οποίος θα προσαρμοστεί σε υπάρχοντα αγωγό ονομαστικής διαμέτρου 650mm.

Με την τροποποίηση, θα καταργηθεί τμήμα του αγωγού της αρχικής χάραξης μήκους 1.057 m περίπου, καθώς και τμήμα του αγωγού της Α’ Μετατόπισης μήκους 932 m περίπου.

Επίσης, με την απόφαση του ΥΠΕΝ εγκρίνεται και η παράταση της ισχύος της ΑΕΠΟ μέχρι την ημερομηνία παύσης της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης (μέχρι πρότινος, ίσχυε μέχρι τις 30/9/2021).

Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τη ΔΕΗ τον Ιούνιο του 2021.

Προτού εγκριθεί η τροποποίηση της ΑΕΠΟ από το ΥΠΕΝ, υπό όρους θετική γνωμοδότηση είχαν δώσει η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Προστασίας Δασών του ΥΠΕΝ και η Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας.

energypress.gr

Ένα σχόλιο

  • Ντροπή για όλους στη Φλώρινα να συνεχίζουν να σκάβουν γύρω απ’ τους κατοίκους της Αχλάδας, παραβιάζοντας και βιάζοντας την κοινή λογική. Μετεγκατάσταση εδώ και τώρα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.