Το «Από Πρώτο Χέρι» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος σήμερα 1 Ιουνίου, ενημερώνοντας για τα θρεπτικά οφέλη του γάλακτος!

Το γάλα αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα τρόφιμα με ξεχωριστή θρεπτική αξία για τον άνθρωπο σε όλα τα στάδια της ζωής του.

Γνωρίζετε τι μας προσφέρει κάθε ποτήρι φρέσκου γάλακτος;

1.    Πρωτεΐνες : συμβάλουν στην διατήρηση της μυικής μάζας και αποτελούν το κύριο συστατικό των οργάνων

2.    Φώσφορο: συμβάλει στην ενδυνάμωση των οστών, δοντιών, στην παραγωγή ενέργειας στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών, του νευρικού συστήματος και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού κατά της οστεοπόρωσης,

3.    Βιταμίνη Β12: συμβάλει στο νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τις γυναικείες ορμόνες και την εξισορρόπησή τους

4.    Ασβέστιο: είναι δομικό στοιχείο για τα οστά, δόντια, νύχια και μυες, βοηθά στην πήξη του αίματος, συμβάλλει στη λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας

5.    Λιπαρά: αποτελούν φορέα λιποδιαλυτών του οργανισμού, συμβάλλουν στο να προσλαμβάνουμε και να απορροφούμε πιο καλά βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

6.    Υδατάνθρακες: συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος

7.    Βιταμίνη Β2: μεταβολίζει καλύτερα τον σίδηρο, την ενέργεια, μειώνει την κούραση και βοηθάει στην υγεία του δέρματος και των ματιών

www.apoprwtoxeri.gr