Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας – Αποχαιρετώντας ακόμα ένα χρόνο

31 Δεκεμβρίου 2016
16:52

Αποχαιρετώντας ακόμα έναν χρόνο που φεύγει το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας λίγο πριν τις ευχές των ημερών νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί με τους φίλους του, τους γονείς και τους μαθητές του μία σύντομη αναδρομή στις εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας σχολικής ζωής του χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στο…
Φεστιβάλ γαστρονομίας με μουσικομαγειρέματα….
Στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ γαστρονομίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Βοΐου στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει το Σχολείο μας, μετά από τιμητική πρόσκληση του Δήμου, προσθέτοντας στην πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων ιδιαίτερες μουσικές πινελιές με την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας υπό την διεύθυνση του Στέργιου Ανδρέου και την Ορχήστρα Κιθαριστών GuitΑriston υπό την διδασκαλία του Ιωάννη Ζορπίδη.
Στη συναυλία αυτή, που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ (Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20:45), παρουσιάστηκαν ορχηστρικές διασκευές γνωστών τραγουδιών και χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιος Δίκος και ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές. Το μουσικόφιλο κοινό κατέκλυσε από νωρίς τον χώρο της εκδήλωσης και απόλαυσε με ενθουσιασμό τις ερμηνείες των δύο μαθητικών ορχηστρών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.
Κατόπιν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 η χορωδία του σχολείου πραγματοποίησε συναυλία στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και  του Συλλόγου Εθελοντών και Φίλων του Νοσοκομείου  «Η Αντηρίδα».
Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη και την πιανιστική συνοδεία της Μαρίας Κουζιάκη ερμήνευσε τραγούδια από όλο τον κόσμο και εντυπωσίασε το φιλόμουσο κοινό που κατέκλυσε τον χώρο υποδοχής του νοσοκομείου.
Την επόμενη μέρα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε συναυλία των μουσικών του συνόλων στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας παρουσία του Δημάρχου Σιάτιστας Δημήτρη Λαμπρόπουλου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιου Δίκου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου και πλήθους κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά το καλαίσθητο θέατρο.
Συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον Γιάννη Ρουκούδη, το Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας με υπεύθυνους καθηγητές τους Γιάννη Ρουκούδη, Αλέξανδρο Μπλέτσο και Γιάννη Ζιάκο και την σύμπραξη του Τάσου Τσιαούση, η Ορχήστρα Κιθαριστών GuitΑriston υπό τη διδασκαλία του Ιωάννη Ζορπίδη, η Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη και την συνοδεία στο πιάνο της Μαρίας Κουζιάκη και η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Στέργιου Ανδρέου.
Παράλληλα στον χώρο υποδοχής του θεάτρου έλαβε χώρα Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στα πλαίσια του Προγράμματος της Unicef «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» το οποίο διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Ματσαρίδου.
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της τάξης πιάνου της Ανδρονίκης Αβάνη έδωσαν συναυλία με ποικίλο πρόγραμμα η οποία είχε καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους συμμαθητές τους.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η Μπάντα Χάλκινων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας έπαιξε κάλαντα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στις πλατείες της Σιάτιστας. Η εορταστική πομπή ξεκίνησε από την πλατεία της Γεράνειας, η οποία έχει πλέον πάρει ένα νέο καλαίσθητο πρόσωπο χάρη στην αναμόρφωσή της από τον μεγάλο ευεργέτη της Σιάτιστας και του Μουσικού Σχολείου Κωνσταντίνο Παπανικολάου. Εκεί οι μαθητές έπαιξαν τα κάλαντα προς τιμήν του ευεργέτη ο οποίος παραβρέθηκε μετά της συζύγου του.
Παρόντες ήταν και οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σιάτιστας και πλήθος κόσμου. Κατόπιν η πομπή κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της Σιάτιστας όπου έπαιξε τα κάλαντα στο Δήμαρχο και κυριολεκτικά έκανε το περικαλές κτήριο να σειστεί από τον πληθωρικό ήχο των χάλκινων και των κρουστών.Επόμενος σταθμός το 1ο Δημοτικό το οποίο υποδέχτηκε ζεστά τους νεαρούς μουσικούς του Μουσικού Σχολείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Χώρας, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό  του Δήμου Βοΐου.
Τέλος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας έδωσε το δικό της μοναδικό παρόν στον 1o Δρόμο Αγάπης που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης  με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα παιδιά με αυτισμό και την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό.
Συνοψίζοντας η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Δρ Ντούρου Μαρία συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όχι μόνο για την υπέροχη ερμηνεία του προγράμματος που ερμήνευσαν αλλά και για το ήθος και την πειθαρχία  που επέδειξαν, αρετές που κατακτούν καθημερινά στο σχολείο τους μέσα από την δύσκολη και συνάμα ευχάριστη πορεία τους στα μονοπάτια της τέχνης, του πολιτισμού και της παιδείας και όχι μέσω της στείρας, απαρχαιωμένης και συχνά προσποιητής  αυστηρότητας.
Επιπλέον ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές-καθοδηγητές των μουσικών συνόλων, τους καθηγητές που βοήθησαν με ποικίλους τρόπους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, τους συνεργαζόμενους φορείς (Δήμο Βοΐου, ΟΑΠΝ Κοζάνης, Δήμο Κοζάνης) το Σύλλογο Γονέων, τους μεγάλους ευεργέτες της Σιάτιστας Κωνσταντίνο και Ελένη Παπανικολάου και το Ίδρυμα Παπαγεωργίου για την πολύπλευρη στήριξη του έργου του σχολείου και για τις τιμητικές προσκλήσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις.
Τέλος, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας εύχεται σε όλον τον κόσμο Καλή Χρονιά και υπόσχεται νέες εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού των 20 χρόνων πορείας του στη τέχνη και τα γράμματα που θα ξεκινήσει με την αυγή του 2017.

2 σχόλια

  • Συγχαρητήρια στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Το καλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας. Συνεχώς μας εκπλήσσει με το έργο του. Μπράβο στους μαθητές του.

  • Εγω πάλι συνάδελφε πιστεύω οτι τα σχολεία της περιοχής μας, μέσα απο την αγωνία για την επιβίωση τους έχουν χάσει λίγο την μπάλα. Συμμετέχουν σε έναν αγώνα εντυπώσεων που ο μόνος χαμένος τελικά ειναι ο μαθητής. Εχει χαθεί λίγο η μπάλα με τις πολλές σε ποσότητα και κακής ποιότητας και οργάνωσης εκδηλώσεων που γίνονται εις βάρος των μαθητών πάντα. Το μεν σχολείο της Πτολεμαΐδας με το “όπου γάμος και χαρα και η Βασίλω πρώτη” και το σχολείο της Σιάτιστας με το “μπούγιο να ‘ναι κι οτι να ‘ναι”…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.