Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Αναβάλλεται λόγω καιρού η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λίμνη Πολυφύτου

29 Σεπτεμβρίου 2017
11:12
Κανένα σχόλιο

 Η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, που είχε προγραμματιστεί στη λίμνη Πολυφύτου την Κυριακή 1-10-2017, τελικά αναβάλλεται λόγω καιρού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως παρατήρηση πτηνών και υλοποιούνται σε συνεργασία με την παγκόσμια Οργάνωση «BirdLife International» εδώ και 23 χρόνια. Συμμετέχουν ορνιθολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις σε 40 περίπου χώρες ταυτόχρονα (Δείτε σχετικά εδώ www.eurobirdwatch.eu). Στην Ελλάδα ανάλογες δράσεις γίνονται φέτος σε 30 περιοχές, κυρίως αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το θέμα της διοργάνωσης λόγω περιόδου είναι η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Ο γενικός σκοπός είναι να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά, καθώς και οι χώροι όπου σταματούν στο μεγάλο τους ταξίδι.

Αυτή την περίοδο εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν από την Ευρώπη προς την Αφρική όπου θα περάσουν το χειμώνα. Τα μεταναστευτικά πουλιά  έχουν να αντιμετωπίσουν στο μακρύ τους ταξίδι πολλούς φυσικούς κινδύνους, αλλά και τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Περίπου 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της BirdLife International, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στην παράνομη θανάτωση πτηνών. (Κάθε χρόνο εξοντώνουμε εδώ 700.000 πουλιά !).

Η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  μεταναστευτικών πτηνών. Κάποια από αυτά (όπως τα φλαμίνγκο) κάνουν στάση και στη λίμνη Πολυφύτου, αλλά και σε αρκετές λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί την περιφέρεια με τα περισσότερα επιφανειακά νερά στη χώρα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΟΖΑΝΗΣ            28-9-2017

 

ΥΓ. Στη Δυτική Μακεδονία θα γίνει σχετική εκδήλωση στις Πρέσπες (Σάββατο 30-9-2017, ώρα 11:00-16:00, τηλ. 2385051870 και 6942486339, www.fdedp.gr  )

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.