Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

2 Ιανουαρίου 2017
15:04
Κανένα σχόλιο

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων. Τα παιδιά ήταν όλα εκεί, στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην ώρα τους ακριβώς, κρατώντας σφιχτά το εισιτήριο στο χέρι για να ξεκινήσουν σ’ ένα μαγικό ταξίδι στην Καλικαντζαροχώρα … Ταξίδεψαν, καλοταξίδεψαν, χόρεψαν, έπαιξαν κι άκουσαν λαϊκά παραμύθια για ξωτικά και παγανά. Ο Μανδρακούκος αρχηγός κι ο Βατρακούκος , ο Κωλοβελόνης, ο Παρωρίτης παρατρεχάμενοι έπαιξαν, γέλασαν κι έκαναν ένα σωρό σκανδαλιές ενώ η Καλοκυρά με τον μαγικό καθρέφτη της μεταμόρφωνε τους μικρούς μας φίλους σε καλικαντζαράκια. Οι φωνές, τα γέλια, τα τραγούδια ζωντάνεψαν την Βιβλιοθήκη που για δυο απογεύματα πλημμύρισε από παιδιά και καρκατζέλια.

Εργαστήρια παιχνιδιών, ζαχαρωτών, στολιδιών και μεταμφιέσεων στήθηκαν με αγάπη , φροντίδα κι εμψυχώθηκαν από «καλομαμάδες». Όλοι οι φίλοι μας μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σ’ έναν ζωηρό χορό δράσεων. Οι Καλικαντζαροσκανδαλιές έκλεισαν με ιστορίες και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση μας με καλικάντζαρους σε μύλους, τσαγαράδικα, σταυροδρόμια… Την παράσταση αφήγησης έκαναν οι μικροί μας παραμυθάδες: οι «Μύθι, μύθι, Παραμύθι…»

Ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών , ένας νέος δημιουργικός ιστός ανθρώπων , «Οι Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας» εμψύχωσαν με τον πιο δυναμικό τρόπο τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους υποστήριξαν το διήμερο εκδηλώσεων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.