Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων. Τα παιδιά ήταν όλα εκεί, στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην ώρα τους ακριβώς, κρατώντας σφιχτά το εισιτήριο στο χέρι για να ξεκινήσουν σ’ ένα μαγικό ταξίδι στην Καλικαντζαροχώρα … Ταξίδεψαν, καλοταξίδεψαν, χόρεψαν, έπαιξαν κι άκουσαν λαϊκά παραμύθια για ξωτικά και παγανά. Ο Μανδρακούκος αρχηγός κι ο Βατρακούκος , ο Κωλοβελόνης, ο Παρωρίτης παρατρεχάμενοι έπαιξαν, γέλασαν κι έκαναν ένα σωρό σκανδαλιές ενώ η Καλοκυρά με τον μαγικό καθρέφτη της μεταμόρφωνε τους μικρούς μας φίλους σε καλικαντζαράκια. Οι φωνές, τα γέλια, τα τραγούδια ζωντάνεψαν την Βιβλιοθήκη που για δυο απογεύματα πλημμύρισε από παιδιά και καρκατζέλια.

Εργαστήρια παιχνιδιών, ζαχαρωτών, στολιδιών και μεταμφιέσεων στήθηκαν με αγάπη , φροντίδα κι εμψυχώθηκαν από «καλομαμάδες». Όλοι οι φίλοι μας μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σ’ έναν ζωηρό χορό δράσεων. Οι Καλικαντζαροσκανδαλιές έκλεισαν με ιστορίες και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση μας με καλικάντζαρους σε μύλους, τσαγαράδικα, σταυροδρόμια… Την παράσταση αφήγησης έκαναν οι μικροί μας παραμυθάδες: οι «Μύθι, μύθι, Παραμύθι…»

Ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών , ένας νέος δημιουργικός ιστός ανθρώπων , «Οι Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας» εμψύχωσαν με τον πιο δυναμικό τρόπο τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους υποστήριξαν το διήμερο εκδηλώσεων.