Πτολεμαΐδα: O Πόντος μέσα από 2000 βιβλία

18 Οκτωβρίου 2017
12:11
Κανένα σχόλιο

«Θησαυροί» του αλησμόνητου  Πόντου και της εγγύς Ανατολής, κοσμούν τα ράφια τριών  μεγάλων  βιβλιοθηκών  του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, ενώ, δίπλα, διαμορφώνεται η αίθουσα μνήμης με κειμήλια που φύλαξαν στις αποσκευές τους  οι πρόγονοι μας, οι ξεριζωμένοι του 1922. Στον 3ο όροφο του κτιρίου, μικρογραφία του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας, τρείς βιβλιοθηκονόμοι εργάστηκαν άοκνα επί έναν χρόνο σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης,  και κατάφεραν, μέσω του δεκάδικου συστήματος dewey, να οργανώσουν  τις βιβλιοθήκες, παραδίδοντας στη γνώση 2000 τίτλους βιβλίων, το παλαιότερο εκδόθηκε το 1849, ενώ, έστησαν και την παιδική βιβλιοθήκη, με απώτερο στόχο του Συλλόγου, την ψηφιοποίηση του πολύτιμου αυτού υλικού. Στον ίδιο χώρο,  έχει αναπτυχθεί η πτέρυγα του αναγνωστηρίου με 36 θέσεις, εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα τεχνολογικά συστήματα. Ήδη, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για να αντλήσουν στοιχεία, από το αρχείο  σχετικά με τις εργασίες τους. Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης αλλά και της νέας περιόδου λειτουργίας των τμημάτων  του Συλλόγου,  θα γίνουν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.