Σε μια «συνεδρίαση» παρωδία της προσωρινά προσωρινής διοίκησης του ΕΚΝΚ, και κατά τη διάρκεια του θέματος «ενημέρωση» (!!!) οι διορισμένοι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, που προέκυψαν από την αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης που κατέθεσε η ΔΑΚΕ, μετά από μια …ενδελεχή ενημέρωση από τον κ. Κουρκούτα, συμφώνησαν να εκπροσωπηθεί το «ΕΚΝΚ» υπέρ της πρότασης της ΔΑΚΕ στην εκδίκαση της αίτησης για διορισμό προσωρινής διοίκησης του ΕΚΝΚ από το δικηγορικό γραφείο του κ. Καρούζου, δικηγόρου Αθηνών, δηλαδή του δικηγόρου της ΔΑΚΕ!!!

Έλεος!!!

Οι «έμπειροι» και …σοβαροί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, οι «γνώστες και θεματοφύλακες» των συνδικαλιστικών διαδικασιών έχουν χάσει κάθε έννοια του μέτρου! Όχι ότι ποτέ την είχαν. Αυτογελοιοποιούνται σε υπερθετικό βαθμό και μάλιστα δημόσια με το βίντεο που καταγράφει την «συνεδρίαση».

«Συνάδελφοι» βάλτε τουλάχιστον έναν δικηγόρο Κοζάνης, δύο πράγματα θα πει, παραπάνω δεν χρειάζονται, και θα κοστίσει απείρως φθηνότερα στο ταμείο του ΕΚΝΚ. Εκτός κι αν…

Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τέτοιου είδους συνδικαληστές χρόνια τώρα, λυμαίνονται κυριολεκτικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Αυτοί και οι όμοιοί τους έχουν χειροκροτήσει όλους τους κοινωνικούς διαλόγους για το σφάξιμο των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ η κατανόηση που δείχνουν, με κάθε ευκαιρία, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, τους έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα στα μάτια κάθε τίμιου εργαζόμενου. Αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να αναπαράγεται ώσπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κι εργαζόμενες να πάρουν την απόφαση να τους φράξουν επιτέλους το δρόμο, να απομονώσουν εν τέλει όλα αυτά τα φαιδρά υποκείμενα. Για να γίνει αυτό πρέπει να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία, να συμμετέχουν συνειδητά και να ελέγχουν τα όργανα και τους αντιπροσώπους τους και με την ενεργό συμμετοχή τους στους αγώνες να τσακίσουν αυτό το απόστημα που καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Η ΤΑΞική ΕΝότητα καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ταξικού αγωνιστικού εργατικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ την Παρασκευή 17 του Νοέμβρη στις 7:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία. Να εκφράσουν με τη μαχητική τους συμμετοχή την αντίθεσή τους στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου, να τιμήσουν και φέτος την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967. Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα, γιατί η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, δεινοπαθούν κάτω από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, το φόρτωμα των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές τους πλάτες.

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα για:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του. Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Τιμούμε την Λαϊκή Εξέγερση του Πολυτεχνείου, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις με το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο.