Ανακοίνωση – καταγγελία από την “Ενωτική Πρωτοβουλία Σπάρτακου ΔΕΗ”: “Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν τελείως καθώς δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα”

27 Μαρτίου 2018
10:40

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.

Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν τελείως καθώς δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.

Όλοι αυτοί (ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ & ΚΟΙΡΙΞΕ-ΔΑΚΕ) που πριν τις εκλογές του συνδικάτου, απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, διατυμπάνιζαν σε πολύ υψηλούς τόνους την διαφορετική τους ιδεολογική προέλευση, κατά την διάρκεια συγκρότησης του νέου ΔΣ του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, επέδειξαν συμπεριφορές και προέβησαν σε πράξεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Δυστυχώς διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση θέσεων και απόψεων των ανωτέρων ψηφοδελτίων, καταργώντας κάθε έννοια συλλογικότητας σε ότι αφορά την κατανομή των θέσεων του προεδρείου και της εκτελεστικής, ξεχνώντας έννοιες αντιπροσωπευτικότητα-αναλογικότητα που από την ίδρυση του σωματείου θεωρούνταν δεδομένες.

Με την βοήθεια προέδρων Β΄θμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, απροκάλυπτα προχώρησαν στον αποκλεισμό της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (που στις εκλογές του Μαρτίου αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη) , από κάθε θέση στο προεδρείο ενώ μόλις πριν λίγα λεπτά ορκιζόντουσαν, στον βωμό της ενότητας!!!!

Επιπλέον, αγνόησαν επιδεικτικά την δήλωση του εκπροσώπου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ότι είναι άδικη και άνιση η μεταχείριση προς το ψηφοδέλτιό μας.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.

Με τέτοιου είδους πρακτικές θα σφυρηλατηθεί η ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη εν όψει κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές για διάλυση της ΔΕΗ;

Δυστυχώς ξεχνούν (το ίδιο προκλητικά και απροκάλυπτα) ότι είμαστε στο χείλος της καταστροφής και ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.

Θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις/εξηγήσεις (στους εργαζόμενους και την κοινωνία της περιοχής) για τους χειρισμούς τους και την λογική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζουν προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους,

Μήπως τελικά τους τρομάζουν οι θέσεις μας σχετικά με την λειτουργία του συνδικάτου και την δημοκρατία στους χώρους δουλείας;

Οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους!!!!!!!

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε παρόντες για κάθε ένα θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους, δηλώνουμε παρόντες σε κάθε αγώνα για την διάσωση της επιχείρησης και τον θέσεων εργασίας, συνεχίζοντας με το μεγαλύτερο σθένος και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστικότητα.

15 σχόλια

  • Αγαπητέ μου φίλε τόσο ηλικιακά όσο και συδικαλιστικα είσαι αρκετά μεγάλος και έμπειρος Δεν γνώριζες ότι ο Γιώργος από το Πρωτοχωρι έχει και ρίζες μανιατικες Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ δεν το έμαθες Άλλωστε έρχονται και οι δημοτικές εκλογές και ο νοών νοιτω!!!!

    • Συμφωνω απολυτα φιλε μου μαζι σου, αλλαζουν οι καιροι. Προχτες το εμαθα οτι η ωρα δεν θα ξαναλλαξει. Ζημια μεγαλη αστα να πανε……

  • Ο Παλάσκας την ενότητα την αποδέχεται μόνο όταν είναι στο προεδρείο του Σωματείου. Άλλωστε για αυτό έφυγε από την Παράταξη της ΔΡΑΣΕ. ΠΑΛΑΣΚΑΣ: 1ον. Εκλεγμένος σεπί σειρά ετών στο Δ.Σ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με πρόταση της παράταξης. 2ον. Εκλεγμένος στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ με πρόταση της παράταξης που σήμερα καταγγέλλει. 3ον. Υπεύθηνος του τμήματος αιμοδοσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με πρόταση της παράταξης που σήμερα καταγγέλλει. 4ον. Διορισμένος στη Επιτροπή Κρίσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ με πρόταση της παράταξης που σήμερα καταγγέλλει. 5ον. Εκλεγμένος στο Δ.Σ του προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ. Και σε όλα αυτά με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις. Καλό αγώνα《σύντροφε》Νίκο μαζί με τους Απεργοσπάστες ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΥΣ που επέλεξες για συνοδοιπόρους. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
    Νικος Παπαδόπουλος ένας Σύντροφος που έκανε πίσω για να εκλέγεσε εσύ. ΝΤΡΟΠΗ!!!

    • Αυτά που γράφεις μάλλον τον τιμάνε τον Παλάσκα. Δεν κοίταξε την τσέπη του και τις καρέκλες αλλά την ουσία που ήτανε οι ανίερες συμμαχίες, τα γκρίζα ταμεία και οι συριζαικές συμφωνίες της ηγεσίας του Σπάρτακου και της ΓΕΝΟΠ. Μπράβο Νίκο

    • Αγαπητέ Νίκο δεν ξέρω την πικρία που εκφράζεις αλλά είσαι ΛΑΘΟΣ!!!
      ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ, ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΙΛΑ , για να λες την αλήθεια έτσι όπως πρέπει και όχι όπως σε (σας…) βολεύει.

  • ΠΑΛΑΣΚΑ ΣΕ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕΣ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  • Όλα αυτά που γράφονται και ακόμα παραπέρα είναι τα πεπραγμένα του Παλασκα ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
    Αυτοί του Συριζα ο Γιάννης και τα άλλα παιδιά ρεεε πως δέχεστε εσείς να πάρετε θέση που δεν σας αναλογεί
    Τελικά όλοι εσείς έχετε αξία ίση με μια καρέκλα
    Για πεστε μας τι γίνεται με τις απολύσεις που έρχονται

  • Σίγουρα τα στερνά τιμούν τα πρώτα όμως φίλε Νίκο Παλάσκα όλα τα χρόνια και απαντώ στον Ν. Παπαδόπουλο μπορείς να βρείς ψεγάδι στον Ν. Παλάσκα;
    Πρώτος στίς Απεργίες.
    Αυτός μας ενημέρωνε στην πύλη του σταθμού όταν οι …κολλητοί σου Ν. Παπαδόπουλε ερχότανε στίς 8 το πρωί γιατί βλέπεις δεν μπορούσαν να ξυπνάνε πρωί καθόταν 5 λεπτά να τους δούμε και μετά τσίπουρα και καφέδες με τον “μέντορά τους”.
    Μπορεί να πεί κανείς ότι σε ΑΠΕΡΓΙΑ ο Παλάσκας έβαλε κανονική Άδεια;;
    Οι κολλητοί σου Παπαδόπουλε;;;;;;;;
    Μπορεί να πεί κανείς ότι ο Παλάσκας που όπως λές σε όλα αυτά τα όργανα που ήταν και είναι εκλεγμένος αν έκανε ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ συνδικαλιστικής άδειας;;
    Μπορείς να μας πείς Παπαδόπουλε εάν έχει πάρει έστω και 1 ευρώ με αποδείξεις ΜΑΙΜΟΥ από το ταμείο.
    Μπορώ να απαριθμήσω πολλά Ψευτοπαπαδόπουλε!!!!
    Τώρα αν ο Παλάσκας και τα υπόλοιπα παιδιά σας χαλάσανε την σούπα δικό σας το πρόβλημα.
    Καθαρός Ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!
    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ!!!
    ΧΗΜΕΙΟ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Τ4/Ω!!!

    • Ο Χαϊτίδης δεν ειναι Τ4/Ω ;
      Λες με … αλχημίες να παραμένει τόσα χρόνια ως “υπεύθυνος” του εστιατορίου ;
      Τι οχι ;

  • Νίκο Παλάσκα,από τη στιγμή που είπες αλήθειες για τα οικονομικά του Σπάρτακου..σε στεισαν στον τοίχο..τα δύσκολα έρχονται..αλλά μόνο για τους ψηφοφόρους του Σπάρτακου..οι “ηγεμόνες” τη βγάζουν πολύ καλά..χόρτο μοιράζουν και από ότι φαίνεται καταπίνεται αμασητο!!!

  • Θα παραδεχόμουν τον κ Παλάσκα και Τν παράταξη του καθώς και την αγωνιστική συνεργασία αν καταγγελναν και δεν συμμετείχαν στην αθλιοτητα της παράνομης σταυροδοσία…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.