E. Σημανδράκος: Μετά τη ΔΕΗ τι άλλο έχει σειρά;

25 Απριλίου 2018
19:14

Με πρόσχημα μια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, απόφαση που ΔΕΝ επιτάσσει την πώληση λιγνιτικών μονάδων, και σε συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση πέρυσι τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Συμπληρωματικού Μνημονίου, 151 βουλευτές βάζουν κι επίσημα τη σφραγίδα τους σε ένα ακόμη πωλητήριο δημόσιας περιουσίας.

Και πριν στεγνώσει η μελάνη του επαίσχυντου αυτού νόμου καλά καλά, ήδη ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ ΥΠΕΝ και «θεσμών» για την αντικατάσταση των ΝΟΜΕ με ένα νέο σχήμα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των «νερών» στις δημοπρατούμενες ποσότητες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φαρσοκωμωδία. Όταν δεν περπάτησε ο νόμος της κυβέρνησης για τις ΝΟΜΕ, το αποτέλεσμα ήταν να ψηφιστεί η πώληση λιγνιτικών μονάδων. Αν δεν περπατήσει και πάλι το νέο σύστημα που προωθείται από κυβέρνηση και δανειστές σχετικά με τη συμμετοχή των «νερών» στις ΝΟΜΕ, τι έχει σειρά;

Πέρα από σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, χρειαζόμαστε εδώ και τώρα μια εφαρμόσιμη αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή.

E. Σημανδράκος

30 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.