Παραμένει το τέλος του 80% στα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Κοζάνης , όπως είχε αποκαλύψει, προ ημερών, το kozan.gr (διαβάστε εδώ σχετικά), ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της Επιχείρησης (ΑμΕΑ, άνεργοι κ.ά.), θέμα το οποίο συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Σύμφωνη, με τη διατήρηση του τέλους, και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης ολοκληρώνεται φέτος η ενοποίηση των τιμολογίων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μίλησε για διατήρηση στα ίδια επίπεδα των τελών, στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου, “αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση των πολιτών, εστιάζουμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και δείχνουμε ειδική μέριμνα. Είναι πολύ σημαντική η επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου και καλώ τους δημότες μας να ενημερωθούν πως θα ενταχθούν σ’ αυτό”, σχολίασε.
Σύμφωνος με το τέλος του 80% και ο Λάζαρος Μαλούτας:  “Το νερό, η αποχέτευση η Τηλεθέρμανση είναι αγαθά που πρέπει να διαφυλάξουμε. Έτσι, η οικονομική βιωσιμότητα της Επιχείρησης εξασφαλίζει και τη βιωσιμότητά της προς όφελος των πολιτών”.
Αρνητικός στην επιβολή του 80% ο Γιάννης Δεληγιάννης που ταυτόχρονα κατήγγειλε πως υπάρχουν ενοικιαστές του Δήμου που οφείλουν υπέρογκα ποσά σ’ αυτόν: “…μας υπενθυμίζει η Αποκεντρωμένη ότι πρέπει να εισπράξουμε τα ενοίκια αλλιώς θα κληθούμε για παράβαση καθήκοντος. Κάποιο μαγαζί χρωστά στην τωρινή Αρχή 150.000 Ε….”, τα λόγια του, ενώ ως προς τα του τέλους ΔΕΥΑΚ σχολίασε: “πριν ένα χρόνο ακριβώς καταψήφισα την επιβολή του 80% γιατί είναι παράνομο εδώ και ένα χρόνο. Συνεχίζει να είναι παράνομο…”, είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Γκουτζηκώστα: “εδώ και 32 χρόνια συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε σχέση με το νερό που παρέχεται στους δημότες. Ο λαός του Δήμου μας χρυσοπληρώνει το νερό…”.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr