Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των 36ων Λασσανείων

19 Ιουλίου 2018
15:32

Με αργεντίνικο τάνγκο από την Compania: Tanguros del Sur / Argentina συνεχίζονται απόψε Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 21:30 τα 36α Λασσάνεια. Πρόκειται για την παράσταση Buenos Tango Romper El Pisoπου σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills. Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό. Το «Αληθινό tango» όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τους θεατές παγκοσμίως. Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills, Μουσική διασκευή & διεύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo, Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino, Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills, Σχεδιασμός φώτων: David Seiras, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals. Γενική Είσοδος: 18€, Μειωμένο: 15€ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12€ άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, παιδιά έως 18 ετών

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:30 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη παρουσιάζουν τους «ΑΧΑΡΝHΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.

Στόχος του Αριστοφάνη είναι να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει την λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή. Η δράση τοποθετείται κυρίως στην αγροτική περιοχή της Αττικής, στις «Αχαρναίς», το σημερινό Μενίδι για να δώσει Διονυσιακό χαρακτήρα στην κωμωδία, αφού στην ύπαιθρο τελούσαν ακόμη Διονυσιακές Λατρείες. Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης,  Κώστας Κόκλας, Ιωάννης Παπαζήσης, Τάκης Παπαματθαίου. Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος, Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Μουσική: Γιώργος Ανδρέου, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς.

Γενική είσοδος: 20€ Μειωμένο 15€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, παιδικό έως 12 ετών & ανέργων). Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη

Οι εκδηλώσεις των Λασσανείων συνεχίζονται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης για τον Ιούλιο με τις παραστάσεις:

ΟΙΔΙΠΟΥΣ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ  την  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:30

Μια σύνθεση από τις επτά τραγωδίες που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών.  Ο Οιδίπους, η πιο εμβληματική μορφή της ηρωικής εποχής, έχει ερμηνευτεί κατά καιρούς ως αντικατοπτρισμός διαφορετικών ιδεολογικών αναζητήσεων. Πολλές φορές ωστόσο, αγνοήθηκε ότι αποτελεί μέρος μόνο του θηβαϊκού κύκλου.   Ίσως, δεν θα διατυπωνόταν ποτέ η θεωρία του οιδιπόδειου συμπλέγματος εάν ο Φρόυντ γνώριζε ολοκληρωμένο τον μύθο του Οιδίποδα, κι όχι μόνο την τραγωδία του Σοφοκλή.  Σήμερα, που ζούμε σε οριακές στιγμές,  είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο ν’ αφηγηθούμε αυτό τον μύθο χωρίς ψυχαναλυτικές ή άλλες ερμηνείες . Να τον δούμε ως ένα αφήγημα, ένα λαϊκό παραμύθι,  μια ακόμη «παραλογή», όπως τη συνέθεσε ο λαός και την διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι Έλληνες τραγικοί.

Σκηνοθεσία – σύνθεση κειμένου: Σταύρος Σ. Τσακίρης, Σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης, Κοστούμια: Ελένη Δουνδουλάκη, Μουσική: Μίνως Μάτσας, Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Πεχλιβανίδης. Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Λένα Ανδρικοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος. Γενική είσοδος: 15€, ΑμΕΑ & ανέργων: 8€ , Ομαδικό (20 ατόμων) – Φοιτητικό & άνω των 65: 10€ Προπώληση 10 ημέρες πριν την παράσταση: Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€ Προπώληση Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00 η ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ παρουσιάζει την παράσταση του Παντελή Φλατσούση «NO FUTURE!»

Το NO FUTURE! είναι ένα project θεάτρου ντοκουμέντου, ένα θέατρο της πραγματικότητας. Μέσα από κείμενα-συνεντεύξεις των ίδιων των εφήβων, αλλά και ενήλικων, διερευνά τα όνειρα, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των σημερινών εφήβων της Κοζάνης. Οι ίδιοι οι έφηβοι παρουσιάζουν τον κόσμο που θα ήθελαν , αυτά που φοβούνται, το μέλλον που επιθυμούν, τον εαυτό τους όπως είναι και όπως τον ονειρεύονται. Ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης, στη δεύτερη σκηνοθεσία του, και η δημιουργική του ομάδα συντελεστών δημιουργούν μαζί με τους έφηβους συμμετέχοντες μία σκηνική σύνθεση, σκοπός της οποίας είναι να παρουσιαστούν και να τεθούν ζητήματα που αφορούν τόσο την πόλη της Κοζάνης, την κοινωνία και την ιστορία της, όσο και ολόκληρη την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της περίπλοκης εποχής στην οποία ζούμε.

Σκηνοθεσία – δραματουργία: Παντελής Φλατσούσης, δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Θαλασσά, πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ανρί Κεργκομάρ, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, επιμέλεια video: Σάκης Αναστασόπουλος, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ξάφη.

Γενική είσοδος: 5 € Προπώληση Viva.gr

Ο Ιούλιος κλείνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 21:30 με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, της Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον Αγαμέμνονα. Στο πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας , Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις , Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν, Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης , Κίνηση: Έντι Λάμε Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη.

Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Γενική είσοδος: 15 € Μειωμένο 12 € (φοιτητικό & ανέργων ), προπώληση Viva.gr 12 €

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.