Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Τραγικά εγκληματική η ολιγωρία της περιφερειακής αρχής και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το πολύ σοβαρό θέμα  της ρύπανσης του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς

25 Ιουλίου 2018
14:19

Τραγικά εγκληματική η ολιγωρία της περιφερειακής αρχής και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το πολύ σοβαρό θέμα  της ρύπανσης του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς.


Έκπληκτοι και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα να εξελίσσεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και κυρίως  να έρχεται στη δημοσιότητα, μέσω αποκαλύψεων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Η κατάσταση  εξελίσσεται χειρότερη από αυτήν που αρχικά είχαμε υποψιαστεί.


Το πρόβλημα διαφαίνεται να αφορά την ρύπανση σημαντικού μέρους του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της ΠΕ Καστοριάς από επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία διαλύτες. Τι άλλο περιμένει η παρούσα περιφερειακή αρχή για να ενεργοποιηθεί.


Η περιφερειακή αρχή μας, η οποία αποκαλύφθηκε ότι γνώριζε για το πρόβλημα πολύ νωρίτερα, ωστόσο ο Περιφερειάρχης σήμερα δηλώνει πλήρη άγνοια, τόσο του προβλήματος όσο και των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της περιφέρειας , του ιδίου και του αντιπεριφερειάρχη του.


Αντί να δοθούν άμεσα προσωρινές λύσεις για τη κάλυψη της υδροδότησης του οικισμού του Δισπηλιού,  να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το βαθμό της επικινδυνότητας του νερού, να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για εύρεση και ένταξη  σε χρηματοδοτικά εργαλεία όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων , συμπεριλαμβανομένων και των μελετών και υπηρεσιών για τη διασφάλιση της καλής ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλους τους

οικισμούς και των ευρύτερων περιοχών του Δισπηλιού και του υδροφόρου ορίζοντα αυτού, έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν έχει δρομολογηθεί και όλα αυτά είναι ακόμη μόνον στο «θα»… Και αναφερόμαστε στην υγεία ανθρώπων..


Αυτή η εγκληματική ολιγωρία από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής γεννά κρίσιμα ερωτήματα τα οποία με την Επερώτηση που καταθέτουμε ζητούμε να απαντηθούν.

(πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επερώτηση)

14 σχόλια

  • Οι κύριοι κάνουν πώς διοικούν την Περιφέρεια και απλά αφήνουν τ προβλήματα να γιγαντώνονται. Αντί να συντονίσουν και να δώσουν λύσεις κρύβουν τ προβλήματα κάτω απο το χαλί … άξιος ο μισθός τους

    • Τρολλάκη άστο δε μπορείς καν να αντιληφθείς τη σοβαρότητα του θέματος για την υγεία των κατοίκων…

    • Άραξε εσύ που σε πείραξε το πένθος. Για δημόσια υγεία μιλάει η γυναικα δεν λέει για πανηγύρια. Για να λέει η Ζεμπιλιάδου και σοβαρό είναι και επείγον . Όχι άλλα εκ των υστέρων μνημόσυνα . Έλεος με όλους τους καρεκλάτους άσχετους

  • Αυλικοί η θητεία του Καρυπιδη τελείωσε ας άνοιγε τα μάτια του να τα κάνει όλα σωστά. Τωρα σπιτάκι του

  • Θέλω να. Δω προβοσκίδες το βράδυ. Των εκλογών .θα ρίξω το γέλιο της αρκούδας. Πολίτες μαύρο στον Μαυρογιαλούρο

  • Καρυπιδη από μέσα θα πεσιεις στις εκλογές . Έχεις να φας δούρειος ίππο ,πλάγιο ίππο. Και μην ξεχνάς εκεί μέσα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Οδυσσέα. Νόμιζες ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτόν αλλα σε παίζει όπως θέλει τελικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.