Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κ. Κωνσταντοπουλος για τη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων που θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Αιανής: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε σχέση με την φοίτηση των παιδιών αυτών στο σχολείο»

18 Οκτωβρίου 2018
08:22

Aπό το site http://www.stokokkino.gr/

Στην Αιανή Κοζάνης φιλοξενούνται σε δομή της ΑΡΣΙΣ 35 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κυρίως από Αφγανιστάν και Πακιστάν από τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός μετανάστευσης.

Από τα 35 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου δέκα θα φοιτήσουν σε τάξεις υποδοχής στα εσπερινά ΕΠΑΛ ενώ άλλα δέκα σε ΔΥΕΠ στο Γυμνάσιο της Αιανής. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα.

«Τα σχολεία για τα παιδιά αυτά θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από χθες» εξηγεί μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Κωνσταντόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας αναφέροντας ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να ενταχθούν τα παιδιά αυτά ομαλά στα σχολεία.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν προήλθαν, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο από μεμονωμένους γονείς οι οποίοι σε συνέλευση  κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αιανή υποστήριξαν πως οι  νεαροί πρόσφυγες δημιουργούν μια σειρά προβλημάτων. Στη συνέλευση συμμετείχε ο Σύλλογος Γυναικών, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. «Πρόκειται για ανυπόστατα επιχειρήματα, μέχρι σήμερα η κοινωνία της Αιανής είχε αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» ξεκαθαρίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε σχέση με την φοίτηση των παιδιών αυτών στο σχολείο».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες μέρες και μετά από νέες επαφές με τον σύλλογο διδασκόντων και γονέων οι όποιες αντιδράσεις και φόβοι θα έχουν καμφθεί.

http://www.stokokkino.gr/

 

*** Διαβάστε σχετικά με αυτό το θέμα και εδώ…

9 σχόλια

  • Οι καταγγελίες έγιναν επώνυμα και δημόσια από τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατοίκους στην τοπική τηλεόραση. Για τις ζημιές στην εκκλησία ποιός θα πληρώσει; Για τους ενήλικους που τους φιλοξενείτε ως 15χρονους τι έχετε να πείτε; Τα επιχειρήματα όχι μόνο δεν είναι ανυπόστατα αλλά οι ίδιοι παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Και απο την άλλη καταργείται η Β’ τάξη στο καλλιτεχνικό σχολείο… Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν κάποιοι…

  • Είναι ψέματα στο ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, γιατί η ίδια η υπεύθυνη της ΑΡΣΙΣ ομολόγησε ότι τα προσφυγόπουλα -ετών 25 τουλάχιστον- φωτογράφιζαν ανήλικα κορίτσια, και είχαν και άλλες προβληματικές συμπεριφορές. Φτάνει πια η κοροϊδία!

  • “δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε σχέση με την φοίτηση των παιδιών αυτών στο σχολείο” δηλαδη γραφουμε στα παλια μας τα παπουτσια όλους δημότες της Αιανής, που κατα πλειοψηφία, συντάσσονται αλλιώς…
    επίσης τα ψέματα πάνε συννεφο: οι πακιστανοι θα έρθουν για 6 μηνες προσωρινά κλπ και σε λίγο θα τους βάλουν να ψηφίσουν και στις εκλογές.

  • δεν πρόκειτε να κάνετε πίσω για τους αλλοδαπούς,αλλά τους ημεδαπούς στο καλιτεχνικό σχολείο,τους αφήνετε χωρίς καθηγητές…σπέρνετε ανέμους,οι εκλογές έρχονται και θα θερίσετε θύελλες.

  • είναι ορφανά ; προσφυγόπουλα κυρίως από Αφγανιστάν και Πακιστάν,
    το προσφυγόπουλα από που προκύπτει;
    Όπως γράφετε πρόκειται για εντολή από τον ¨Διεθνή Οργανισμό μετανάστευσης¨. Και δεν μπορούμε να πούμε ΟΧΙ.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=GwlfUB0-Sx8
    «Μπουκώνουν» ασταμάτητα την Ελλάδα με εποίκους. (Βίντεο)
    Εδώ θα δείτε την ωμή αλήθεια για τους πρόσφυγες
    Το περιστατικό εξελίχτηκε μπροστά στα μάτια μου σήμερα μόλις πριν από λίγες ώρες στο αγαπημένο μου νησί στη Μυτιλήνη. Oλόκληρο το άρθρο στο ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ 29-9-2018

  • Αυτα που πρέπει να κανετε για τους ημεδαπούς δεν τα κάνετε, αφήνετε παιδιά να παρακολουθούν ειδικοτητες που δεν επιθυμούν,γιατί έτσι σας βολεύει..Ελλάς το μεγαλείο σου..

  • Ας μας πει ο Κωσταντοπουλος γιατι εδιωξε τα παιδια της Α.Κωμης απο το σχολειο τους.Τι συμφεροντα εξυπηρετει η Αιανη να προσεχει θα ακολουθησουν ορδες προσφυγων και δεν θα χαθει μονο το σχολειο

  • Να ρωτήσω αν μπορεί να μου πει κάποιος επειδή ειμαι κάτοικος Κοζάνης με καταγωγή από Αιανή. Αναφέρθηκε το όνομα της ΑΡΣΙΣ: πως εμπλέκεται σε αυτό το πράγμα μια ΜΚΟ; Με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτοί που θα ασχοληθούν στο αντικείμενο της εκπαίδευσης; Πώς ενεπλάκη μια ΜΚΟ στην τυπική εκπαίδευση ανήλικων. Αν κάποιος από τους αναγνώστες ξέρει ας ανεβάσει τις ηλεκτρονικές πηγές ή ας μας διαφωτίσει με κάποιο τρόπο. Επίσης ας μιλήσουν και οι κάτοικοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.