Δ. Μακεδονία: Και στο Κέντρο Εκπομπής Μεταξά οι ψηφιακοί πομποί της ΕΡΤ

23 Νοεμβρίου 2018
09:38

Τα προγράμματά της, μέσα από το δικό της δίκτυο πομπών, εκπέμπει πλέον ψηφιακά η ΕΡΤ και από το Κέντρο Εκπομπής του Μεταξά Κοζάνης.

Η εκπομπή γίνεται από το κανάλι 25 και για αυτό το λόγο πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών, που λαμβάνουν σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Μεταξά, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες, ώστε να λαμβάνουν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.

Ένα σχόλιο

  • Το πρώτο ψηφιακό πακέτο της ΕΡΤ, εκπέμπει στις συχνότητες:

    23 UHF (Κλεισούρα Καστοριάς)
    25 UHF (Μεταξάς Κοζάνης, Τσοτύλι για την περιοχή του Βοιου)

    Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2018, η ΕΡΤ θα εκπέμψει απο τις δικές της συχνότητες, το πρώτο μπουκέτο ψηφιακών καναλιών της.

    Τα κανάλια της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να εκπέμπουν απο τις συχνότητες της DIGEA, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

    Συμπερασμάτικα η ισχύς του σήματος των πομπών της ΕΡΤ, δίνουν δύνατο σήμα, λόγω του γεγονότος ότι εκπέμπουν σε χαμήλοτερες συχνότητες σε σύγκρίση με τις συχνότητες της DIGEA.

    To μόνο αρνητικό σημείο, είναι ότι οι τεχνικές ρυθμίσεις της ΕΡΤ, προκαλούν ανακάτεμα των καναλιών και ραδιοφώνων μετά απο χειροκίνητη ή αυτόματα σάρωση.

    Επομένως καλό θα ήταν όσοι τηλεθεατές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη λήψη των καναλιών της ΕΡΤ, να ανμένουν περαιτέρω τεχνικές ρυθμίσεις απο πλεύρας ΕΡΤ μέχρι να κάνουν απανασυντονισμό των τηλεοράσεων και ψηφιακών δεκτών τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.