kozan.gr: Χρήστος Ελευθερίου, υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, στο kozan.gr: «[Η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού] είναι ένα μεγάλο λάθος για το σύνολο του δήμου αν συμβεί» – Για το αποτέλεσμα των εκλογών το 2014: «Νομίζω ότι [η ήττα στις εκλογές του 2014] ήταν προσωπική ήττα του κ. Κωνσταντόπουλου»

26 Νοεμβρίου 2018
21:30

 B’ Mέρος Συνέντευξης στο kozan.gr

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο μέλλον» για το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, Χρήστος Ελευθερίου, αναφερόμενος στο αίτημα ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο kozan.gr ανέφερε πως «[Η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού] είναι ένα μεγάλο λάθος για το σύνολο του δήμου αν συμβεί», ενώ επεσήμανε πως «το να ενώσεις δύο δήμους είναι εύκολο, το να αποκόψεις ένα κομμάτι είναι πολύ δύσκολο».

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε:

Ν.Χ.: Βλέπετε θετικά την ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού σε περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί ή θεωρείτε πως θα δημιουργήσει προβλήματα;


Χ.Ε.: Όσο διαιρείς και βασιλεύεις, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα. Η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού πιθανόν να είναι κάτι θετικό για το νέο Δήμο Βελβεντού. Για το σύνολο όμως του Δήμου θεωρώ πως δεν θα είναι θετικό, είναι ένα μεγάλο λάθος αν συμβεί. Θα πάει πίσω το δήμο και δεν ξέρω όπως θα λειτουργήσει αυτό. Με ποιο νομικό πλαίσιο και πόσο εύκολα θα διαχωριστούν οι καταστάσεις. Γιατί το να ενώσεις δύο δήμους είναι εύκολο, το να αποκόψεις ένα κομμάτι είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση σίγουρα θα πάει πίσω τον τόπο και αν συμβεί στην πράξη θα πρέπει να καθίσουμε σοβαρά να το δούμε αμέσως μετα τις εκλογές. Όσο η κεντρική κυβέρνηση το αφήνει, όλο και πιο δύσκολο φαντάζει να γίνει. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, γρήγορα και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο νομοθέτης είναι σοφός για να αποφασίσει αν θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητο το Βελβεντό ή όχι.

==================================

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη στο kozan.gr,  στις διερευνητικές επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό «διαζύγιο» με τον συνδυασμό Κωνσταντόπουλου αλλά και τις αιτίες της ήττας στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα στο μέλλον» και υποψήφιος δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, Χρήστος Ελευθερίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος μιλώντας στο kozan.gr ανέφερε πως «Νομίζω ότι [η ήττα στις εκλογές του 2014] ήταν προσωπική ήττα του κ. Κωνσταντόπουλου» ενώ υπογράμμισε πως « ομάδα η οποία χάνει, νομίζω ότι πρέπει να ανανεώνεται».

Διαβάστε τη συνέχεια:


Πρόσφατα έγιναν κάποιες διερευνητικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με εσάς και με τους κυρίους Κωνσταντόπουλο, Λιάκο, Γαβριηλίδη, καθώς και την κυρία Ανδρεάδου. Προέκυψε κάτι σημαντικό, ενδεχομένως να προκύψει σύντομα ή είναι κάτι που έκλεισε οριστικά;

Εγώ έκανα μία σαφέστατη πρόταση σε αυτή τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς είπατε. Είπα λοιπόν, αφού όλοι είναι έτοιμοι να κατέβουν στις εκλογές , να μαζευτούμε στο Πνευματικό Κέντρο οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί τους , και να αναδείξουμε τον καλύτερο υποψήφιο Δήμαρχο και την καλύτερη ομάδα υποψηφίων, η οποία θα μπορέσει να διοικήσει το δήμο. Αυτή ήταν η δική μου πρόταση. Δε είδα καμία εξέλιξη, απλά οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν σκόπιμο ότι έπρεπε να μας μαζέψουν εκεί , εγώ τους δήλωσα ότι είμαι υπερκομματικός δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αυτό με ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου και γι’αυτό τον σκοπό θα κάνω όλες εκείνες τις κινήσεις που θα αναδείξουν το καλύτερο Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκεί φύγαμε χωρίς να προκύψει κάτι. Δεν χρειάζομαι ουδεμία στήριξη από κανένα κόμμα.

Γιατί χώρισαν πολιτικά οι δρόμοι σας με τον κ. Κωνσταντόπουλο;

Γιατί θεωρώ ότι ο κύκλος ενός πολιτικού όταν χάνει από κάποιον αντίπαλο κλείνει. Είχα πει στον κ. Κωνσταντόπουλο πριν από ένα χρόνο περίπου, ότι ο κύκλος του στην περιοχή έχει τελειώσει. Γιατί ομάδα η οποία χάνει, νομίζω ότι πρέπει να ανανεώνεται.

Πιστεύετε ότι μετά την εκλογική ήττα, έπρεπε να παραιτηθεί από την θέση του επικεφαλής της παράταξης;

Όχι βέβαια, ο λαός τον εξέλεξε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα το χρέος του είναι και να κινείται και για το καλό του τόπου να επιτελεί το καθήκον του. Γιατί όταν χάνει αποσύρεσαι.

Που αποδίδετε την ήττα της Ενωτικής Κίνησης στις εκλογές του 2014; Θεωρείτε προσωπική ευθύνη του Βασίλη Κωνσταντόπουλου το εκλογικό αποτέλεσμα;

Θεωρώ ότι οι επιλογές στην κατάρτιση του συνδυασμού δεν ήταν οι κατάλληλες. Αυτά όμως είναι περασμένα και δεν έχει αξία να το ψάχνουμε τώρα πια. Αυτό που έλεγα στον κ. Κωνσταντόπουλο πάντα είναι πως η ομάδα πρέπει να είναι αδαμάντινη και τα διαμάντια πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις, δεν επαναπαύεσαι. Από τη στιγμή που πολλά και πρώτα διαμάντια έφυγαν από την ομάδα, έπρεπε να βρεθούν τα καινούρια διαμάντια και αυτά βρίσκονται με ψάξιμο και δυσκολία και φυσικά για να μας ακολουθήσουν τα διαμάντια πρέπει να εμπνευστούν από τον αρχηγό. Πιθανόν κάποια λάθη έγιναν τα οποία οδήγησαν στην ήττα.

Να το θέσω διαφορετικά. Η ήττα του 2014 ήταν ήττα του συνδυασμού ή του κ. Κωνσταντόπουλου κατά την άποψή σας;

Νομίζω ότι ήταν προσωπική ήττα του κ. Κωνσταντόπουλου. Ο συνδυασμός την πρώτη Κυριακή του έδωσε πολύ υψηλό ποσοστό. Άρα τη δεύτερη Κυριακή κερδίζει το πρόσωπο. Και εκεί πιστεύω ότι έχω περισσότερες δυνατότητες να κερδίσω το δήμο. Γιατί δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι γνωρίζουν προσωπικά εμένα με το μικρό μου όνομα και θέλω να πιστεύω ότι τα τριάντα χρόνια δουλειάς έχω αποδείξει ότι υπάρχει ένας καλός στρωμένος δρόμος, και σε πολιτικό επίπεδο.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

*** Διαβάστε εδώ το Α’ μέρος της συνέντευξης

6 σχόλια

  • Δεν το ξεκινατε σωστά κύριε ελευθερίου. Όταν μιλάτε για “δυόμιση χιλιάδες άτομα” που σας ξέρουν προσωπικά και με το μικρό σας όνομα προφανώς αναφέρεστε στους κατοίκους των Σερβιων… Μόνο που ο δήμος δεν είναι τα Σερβια όπως τόσα χρόνια υσχυει στην πράξη. Ο Δήμος έχει 15.000 κατοίκους που δέν είναι δευτερης κατηγορίας. Επιτέλους γυρίστε όλοι οι πολιτευομενοι τα μάτια σας και στα χωριά του Δήμου… Είμαστε κι εμείς εκεί… Θέλουμε καθαρά, φροντισμένα και ασφαλη πάρκα για τα παιδιά μας, Θέλουμε σωστούς δρόμους, και να λυθούν και πολλά άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει στα τόσα χρόνια εγκαταληψης.

  • Ο κ. Ελευθερίου δεν μπορεί να αντιληφθεί η δεν θέλει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έγιναν οι εκλογές του 2014 και επειδή τον βολεύει κιόλας ρίχνει την ευθύνη της ήττας προσωπικά στον Κωνσταντόπουλο. Δεν θα διαφωνούσα αν ήταν η εξαίρεση η ήττα του συνδυασμού του Κωνσταντόπουλου. Δεν βλέπει τι έγινε σε όλη την Δυτική Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα;
    Έχασε ο Μαλούτας με 22 μονάδες διαφορά, η Βρυζίδου, η Ορφανίδου στην Δυτική Μακεδονία, ο Κουράκης στο Ηράκλειο με 49% την πρώτη Κυριακή.
    Ήταν η ανατροπή λοιπόν που τους φύσηξε όλους τους δημάρχους και μαζί τον Κωνσταντόπουλο, συν τον Βελβεντό που έδωσε ποσοστό 83% στον Κοσματόπουλο.

  • Ελευθερίου άλλα ελεγες για τον Κωνσταντόπουλο και την Ενωτική κίνηση,άλλα λες τώρα. Αλλα έλεγες για το Βελβεντό,αλλα λές τώρα.Θέλεις να είσαι η εξαίρεση του κανόνα,οτι δηλ.στις νίκες και στις ήττες όλοι έχουν μερίδιο.Απο τους 2.500 χιλ.πόσοι θα σε ψηφίσουν;Αν κρίνω απο τον εαυτό μου θάμαστε πολλοί που θα πούμε οχι.

    • Αυτό που δε λέει, είναι ότι το 2014 ήταν μεγάλη προσωπική του ήττα γιατί σ’αυτόν οφείλονται πολλές από τις τριβές με το Βελβεντό, με συνέπεια το 85% του Κοσματόπουλου το 2014 εκεί. Και όχι μόνο δεν το αντιμετώπισε αλλά ήταν απών στις εκλογές.

      Επιπλέον, ρωτήστε τον, μήπως έκανε διευρευνητικές επαφές και το 2014 για να είναι επικεφαλής και έφαγε πόρτα; Ή μάλλον πόρτες;

  • Με 10 ατομα στα Κρανίδισ κσι 20 στο Πλατ/μα που πάς Ελευθερίου;Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.Άλλο φροντιστήριο και άλλο Δημαρχείο.

  • Και στη γειτονιά σου ακόμα Ελευθερίου είναι πολλοί αυτοί που δεν θα σε ψηφίσουν.Μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.