Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

13 Δεκεμβρίου 2018
07:41

Καλή σας μέρα,

Πολλοί με ρωτούν τι θα κάνω στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν θα κατέβω επικεφαλής κάποιου συνδυασμού ή αν θα είμαι υποψήφιος σύμβουλος, είτε στην Περιφέρεια ή στον Δήμο Κοζάνης.

Η απάντηση μου.

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι μια διαρκής και μεγάλη πρόκληση. Σε αυτήν την πρόκληση δεν μπορεί να αντισταθεί όποιος έχει συνδέσει την καθημερινότητα του διαχρονικά με την πολιτική και τα κοινά.

Το απολίτικο – γιατί περί αυτού πρόκειται – πολιτικό προσωπικό που κυριάρχησε μετά την μεταπολίτευση, ήταν έως και ανύπαρκτο να διαβάσει και να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις και απαιτήσεις ενός ιστορικού και πολύ απαιτητικού πολιτικού κύκλου που έκλεισε το 2010. Ο νέος κύκλος που έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί από νέες δυναμικές και αντιλήψεις για την πολιτική και την προοπτική του τόπου και της χώρας.

Μία αυτοδιοικητική περίοδος πήγε χαμένη. Δεν πρέπει να ζήσουμε μια επανάληψη της, γιατί η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες στην Ελλάδα των μνημονίων και της υποτέλειας που την οδήγησε το πολιτικό προσωπικό που είχε την διακυβέρνηση της χώρας μετά την μεταπολίτευση έως και σήμερα.

Ο Δήμος Κοζάνης, η πόλη πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να ανακτήσει την χαμένη της κεντρικότητα. Να αποτινάξει από επάνω της τα δεσμά της ασχήμιας και της οπισθοδρόμησης. Να γίνει ΠΟΛΗ και όχι να παραμείνει μη πόλη που είναι σήμερα.

Η απόφαση του Βαγγέλη Σημανδράκου να ηγηθεί μίας τέτοιας προσπάθειας από την θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με βρίσκει σύμφωνο και τάχθηκα χωρίς κανέναν ενδοιασμό στο πλευρό του και θα δώσουμε συλλογικά με όλον τον συνδυασμό, τους πολίτες, την μάχη για έναν Δήμο Ανθρώπινο, Απελευθερωμένο από τα δεσμά του παρελθόντος. Ένα Δήμο που θα ανακτήσει την χαμένη κεντρικότητα του και θα απαντά άμεσα στις όποιες προκλήσεις έχει μπροστά του. Έναν Δήμο Κοζάνης Αναγεννημένο Απελευθερωμένο και όχι φυλακισμένο.

Η ώρα των πολιτών είναι κοντά.

Θέλουμε Πολίτες πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους.

Κοζάνη 13 Δεκεμβρίου 2018

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

16 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.