Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μισό περίπου αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  6. Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ανοίγουμε ελαφρώς.
  8. Τοποθετούμε μπαστουνάκια από κασέρι και τυλίγουμε.
  9. Μπορούμε να τα αφήσουμε όπως είναι ή να περάσουμε από καραμελωμένο νερό και σουσάμι. (TIP: Σε ένα κατσαρολάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, καραμελώνουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό. Δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα).
  10. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.