Άποψη της Κοζάνης (διασταύρωση 11ης Οκτωβρίου και Ερμού;), πιθ. δεκαετία 1920

12 Φεβρουαρίου 2019
10:58

Άποψη της Κοζάνης (διασταύρωση 11ης Οκτωβρίου και Ερμού;), πιθ. δεκαετία 1920.  Από την προσωπική συλλογή του Ηλία Κουτσονάνου (ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΝΑΝΟΣ), ο οποίος γράφει:

«H Κάρτα αγοράστηκε από το ebay.de. Σε καμία από τις δύο όψεις της κάρτας δεν υπάρχει ένδειξη χρονολογίας. Η πωλήτρια, όμως, κατέληξε στο 1915 εξετάζοντας την ποιότητα του χαρτιού, την κατάστασή του, την εταιρεία που εξέδωσε την κάρτα κ.τ. λ. Συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά με εκείνα άλλων καρτών που ήταν σφραγισμένες από το ταχυδρομείο ή όπου ο αποστολέας είχε γράψει χρονολογία, συμπέρανε χωρίς επιφύλαξη ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι περίπου του 1915. Ως προς τη θέση, πρέπει να απεικονίζεται η διασταύρωση των μεταγενέστερων οδών 11ης Οκτωβρίου καιΕρμού, και στο βάθος να διακρίνονται τα χασαπλιά».

 

9 σχόλια

  • Λογικά είναι φωτο από την πλ. 28ης Οκτωβρίου.
    Στο βάθος δηλαδή της φωτογραφίας είναι ο πλάτανος με τα νυν καταστήματα Μαμ, ΜΟΜΟ και Πάπυρος

    Πολυ όμορφη φωτογραφία

  • Μια άλλη Κοζάνη η οποία δυστυχώς χάθηκε μέσα στα χρόνια. Αυτό το φαινόμενο όμως υπάρχει σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας,ακόμα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ελάχιστες παλιές πόλεις έχουν διατηρηθεί μέχρι τις μέρες μας. Κατά τα άλλα Ευρώπη θέλουμε

    • Ας φάμε παγκοσμιοποιηση τωρα!!
      Πολιτικούς και παρατρεχαμενους με μίζες και εξυπηρετησεις.
      Οι κανονικοί υπερήφανοι άνθρωποι και πατριώτες χωρίς τα προς το ζην.
      Το επάγγελμα του μέλλοντος η λαμογια!!
      Περαστικά μας φίλε μου…

  • Η φωτογραφία δείχνει το ποσό ωραία θα ήταν η Ελλάδα αν δεν γινόταν η αντιπαροχη που κατέστρεψε τα πάντα και ειδικά την πόλη μας.
    Το Μακεδονία στη φώτο του τότε λογικά δε θα θέλουν να το βλέπουν μερικοί σήμερα που ψήφισαν την συμφωνία των πρεσπων διότι φαίνεται ότι τότε η Μακεδονία ήταν μια και όχι 3 όπως λένε οι προδότες! Αν ήταν 3 θα έλεγε ελληνική Μακεδονία και σε αντίστοιχες φώτο της Βουλγαρίας η της Γιουγκοσλαβιας θα έγραφε και εκεί την λέξη Μακεδονία….

  • Έτσι πως φαίνεται το καμπαναριό μάλλον πρέπει να είναι ο δρόμος που κατεβαίνει για τον ΟΤΕ τον κεντρικό και για Άγιο Νικόλαο

  • Έτσι πως φαίνεται ο ¨Μαμάτσιος¨ (καμπαναριό) και με βάση την κλίση του εδάφους, πρέπει ο κάθετος δρόμος στο βάθος να είναι η Ι. Τράντα και η φωτο τραβηγμένη από το Σ/Μ σήμερα, στο πλακόστρωτο πίσω από την πιάτσα ταξί της Ι. Τράντα και παράλληλα αυτής. Η Ερμού και 11ης Οκτωβρίου αποκλείεται, διότι το καμπαναριό δεν έχει καμία σχέση, σε αυτή τη θέση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.