Λ. Μαλούτας: “Αποδυναμώνεται το ΤΕΙ στην Κοζάνη; Οι ενδεχόμενες «αντιπαροχές» για ίδρυση νέων σχολών στη Κοζάνη είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς”

12 Φεβρουαρίου 2019
11:07

Αποδυναμώνεται το ΤΕΙ στην Κοζάνη ;;;
Οι φοιτητές του ΤΕΙ αντιδρούν με κατάληψη, στη μεταφορά της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Κοζάνη !

Η συζήτηση για την ενοποίηση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στην πατρίδα μας γίνεται ενώ δεν έχει τεθεί από το Υπουργείο Παιδείας το σχετικό πλαίσιο, δεν έχουν δοθεί κατευθύνσεις για τον διάλογο και δεν προσδιορίζονται καν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι φυσικό οι πληροφορίες για τις επικείμενες επιλογές του Υπουργείου για την μεταφορά της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Κοζάνη, που συνεπάγεται την μείωση του φοιτητικού πληθυσμού κατά 4.000 τουλάχιστον να είναι καταστροφικές για το Δήμο Κοζάνης !

Οι ενδεχόμενες «αντιπαροχές» για ίδρυση νέων σχολών στη Κοζάνη είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς αφού και η χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μειώνεται συνεχώς, ενώ αναπάντητο είναι το ερώτημα που θα βρεθούν οι φοιτητές.

Χρέος της αυτοδιοίκησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου, να αποτρέπει τέτοιες εξελίξεις και να μη μετατρέπεται σε φερέφωνο των κυβερνητικών επιλογών.

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ :
http://enotitakozani.gr/thesi-gia-panepistimio-tei/

10 σχόλια

  • Η σημερινή διάρθρωση του ΤΕΙ:
    Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ), με έδρα τα Γρεβενά και Τμήματα στις πόλεις των Γρεβενών και της Κοζάνης.
    Ούτε τα βασικά Λάζο

  • α, ρε Λάζαρε, Πολυτεχνική Σχολή στην Κοζάνη, με 5 Τμήματα!!!
    Είσαι και πτυχιούχος της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ.
    Αλλά, εσύ, την αντιπολίτευσή σου! Κρίμα

  • έχεις δίκαιο Λάζαρε. “Καθρεφτάκια”
    Αναλογίζεσαι, μήπως, ότι το Υπουργείο κυρίως πάνω στις προτάσεις της Επιτροπής και των εκπροσώπων των δυο Ιδρυμάτων σχεδιάζει;
    Που, προφανώς, δεν τις θεωρείς ικανές και αξιόπιστες να προτείνουν τα καλύτερα για το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο οι ίδιοι θα λειτουργήσουν!
    Αλλά, εσύ, Δήμαρχος έκανες. Κάτι περισσότερο και απ΄ αυτούς θα ξέρεις. Θέτοντας το τοπικιστικό σου.

  • Κ. Μαλούτα μάλλον κανείς δεν αγγίζει το θέμα γιατί δεν έχει να πει κάτι… Κρίμα για την αυτοδιοίκηση η οποία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δεν ασχολείται σοβαρά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως θα έπρεπε…

  • Να μην σας διαφεύγει ότι όλοι οι νομοί συμπεριλαμβανομένων και των πόλεων φυσικά απολαμβάνουν τα όποια θετικά από την ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας. Εάν αποδυναμωθεί ο Δήμος της Κοζάνης όλοι παράπλευροι Νομοί θ’ ανήκουν στις παράπλευρες απώλειες μαζί και ο Δήμος της Κοζάνης εννοείται. Αλλά τι ξέρω εγώ ένας απλός πολίτης είμαι.

  • Μπράβο κ. Μαλούτα που μιλάτε τη γλώσσα της αλήθειας. Ο ορθολογισμός γίνεται θυσία στη μικροκομματική λογική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν!!!!! και σχεδιάζουν το μέλλον της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Θυμάμαι τους στίχους του τραγουδιού “αχ πατρίδα μου καημένη ποια κατάρα σε βαραίνει….”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.