Χοντραίνει η κόντρα – Το ΔΣ της Κοζάνης απαγορεύει σε μέλη της ΕΠΣ Κοζάνης και μέλη του Συνδέσμου διαιτητών την είσοδο στο γήπεδο την Κυριακή

4 Απριλίου 2019
07:46

Το ΔΣ της Κοζάνης απαγορεύει σε μέλη της ΕΠΣ Κοζάνης και μέλη του Συνδέσμου διαιτητών την είσοδο στο γήπεδο την Κυριακή γιατί ανησυχεί και φοβάται αντιδράσεις των φιλάθλων  της με τον κίνδυνο νέας τιμωρίας .

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Φ.Σ. Κοζάνη την Τετάρτη 3-4-2019 με μοναδικό θέμα τα πρόσφατα γεγονότα του αγώνα της 31-3-2019, Φ.Σ. Κοζάνη – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου 2-1 και σε σχέση με τον επερχόμενο κρίσιμο αγώνα της 7-4-2019, Φ.Σ. Κοζάνη – Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων, το Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη αποφάσισε τα εξής:

Μετά την τιμωρία από την ΕΠΣ Κοζάνης του προέδρου, του προπονητή και του αρχηγού της ομάδας μας από τον αγώνα Φ.Σ. Κοζάνη – Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων της 7-4-2019 (κλικ εδώ), καθώς επίσης και την ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κοζάνης της 3-4-2019 ότι τα μέλη του αρνούνται να διαιτητεύσουν αγώνα της ομάδας μας, το Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη ανησυχεί ότι θα υπάρξει τεταμένο κλίμα στον επερχόμενο αγώνα Φ.Σ. Κοζάνη – Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων της 7-4-2019 στο ΔΑΚ Κοζάνης, φοβάται για τυχόν αντιδράσεις φιλάθλων και δημιουργία επεισοδίων εις βάρος μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κοζάνης και μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κοζάνης και γι’ αυτούς τους λόγους αισθάνεται ότι πρέπει να προστατεύσει την ομάδα μας.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4049/2012 «Αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα», Άρθρο 10 «Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα», Παράγραφος 19 η οποία αναφέρει ότι οι διοικήσεις των γηπεδούχων ομάδων έχουν δικαίωμα με απόφασή τους να απαγορεύουν αιτιολογημένα την είσοδο σε συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση το Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη απαγορεύει την είσοδο στον αγώνα Φ.Σ. Κοζάνη – Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων της 7-4-2019 σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κοζάνης, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κοζάνης (πλην των αξιωματούχων αγώνα), με την αιτιολογία ότι η παρουσία τους μπορεί να αποτελέσει πηγή επεισοδίων εις βάρος τους από φιλάθλους και να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια και την τάξη κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Γηπέδων και Ασφαλείας & Προστασίας των Αγώνων της ΕΠΟ, Άρθρο 48 «Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο»:

  1. Οι αστυνομικές αρχές θα επιβάλλουν απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο σε οποιοδήποτε πρόσωπο του οποίου η συμπεριφορά κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, εντός ή εκτός του γηπέδου, επηρεάζει ή αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια και την τάξη κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης.
  2. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν και να διασταυρώνουν πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους, πριν από κάθε ποδοσφαιρική εκδήλωση, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή εφαρμογή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για την περιοχή που ανήκει στην δικαιοδοσία της γηπεδούχου ομάδας του αγώνα.
  3. Εάν υπάρξει παραβίαση της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, οι αστυνομικές αρχές θα διώκουν τον παραβάτη για παράνομη είσοδο και θα απομακρύνουν οποιαδήποτε πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Με το παρόν η απαγόρευση της εισόδου στο γήπεδο όλων των μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κοζάνης και όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κοζάνης (πλην των αξιωματούχων αγώνα) θα κοινοποιηθεί στην αστυνομία η οποία θα κληθεί να τους απαγορέψει την είσοδο αν χρειαστεί.

ΥΓ. Η διοίκηση  της Κοζάνης επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ. Κοζάνη

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Αγάπιος Γαβριηλίδης                                                                Εμμανουήλ Αμπατζίδης

matiesstasport.blogspot.com

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.