Προεκλογικό «άρωμα» είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου. Αντικείμενο αντιπαράθεσης, η υποβολή πρότασης προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη και των πέριξ οδών, που υποβλήθηκε για έγκριση στη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση του έργου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η πλατεία Λασσάνη ήταν ενταγμένη στο ΕΣΠΑ απ’ τη δικιά μας θητεία, με χρηματοδότηση του έργου και για την μελέτη και την κατασκευή. (…) Η καθυστέρηση είναι εξαιρετική με την έννοια ότι είμαστε ακριβώς 5 χρόνια χωρίς να έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην εξέλιξη. Να θυμίσω ότι την άνοιξη του 2014 η μελέτη ήταν προχωρημένη και έτοιμη να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή η λύση που είχε δρομολογηθεί. (…) Εν πάση περιπτώσει πέντε χρόνια είναι πολλά για να είμαστε στο ίδιο σημείο ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτερης Ιωαννίδης ανέφερε πως «όντως υπάρχει καθυστέρηση [στην ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη], αλλά υπάρχει από το 2011. Τα έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα 2077-2013. Η καθυστέρηση είχε προκύψει πριν. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης και εάν θέλουν κάποιοι να κάτσουμε να τα συζητήσουμε αναλυτικά με χρονολογίες. Δεν υπάρχει καθυστέρηση πέντε χρόνων, γιατί έληξε η προηγούμενη προγραμματική περίοδος. Σε αυτή την προγραμματική περίοδο τώρα άνοιξε η πρόσκληση».