kozan.gr: Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13/4, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η κακοποίηση των ζώων συντροφιάς και η διαχείριση των αδέσποτων» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

13 Απριλίου 2019
19:43

Hμερίδα με θέμα «Η κακοποίηση των ζώων συντροφιάς και η διαχείριση των αδέσποτων», πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Σάββατο 13/4, στο Κοβεντάρειο. Την ημερίδα διοργάνωσαν, ο Δήμος Κοζάνης και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης/ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε τι ανέφερε στο Kozan.gr ο κ. Δημήτρης Δούκας DVM, MSc, PhD, Διδάσκων Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.



27 σχόλια

  • Κρίμα για οποίους θέλουν να έχουν μια άποψη για το θέμα και δεν την παρακολούθησαν.

    Επιστήμονικη προσεγγιση και όχι λαϊκισμούς..

    Έπρεπε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ήταν εκεί να ακούσουν για ένα θέμα που απασχολεί το δημο τόσο πολύ

  • Φοβερή τρομερη και δεν λέγεται πόσο σπουδαία εκδήλωση , συγχαρητήρια στους ιθύνοντες τα έκαναν όλα τέλεια!

  • Εξαιρετικό θέμα, καλή πρωτοβουλία αλλά όπως προανέφερε και κάποιος άλλος σε σχόλιο, η αίθουσα θα έπρεπε να είναι γεμάτη τόσο από απλό κόσμο, όσο και από όψιμους φιλόζωους/υποψηφίους των δημοτικών εκλογών (είναι και πολλοί), μήπως και μάθουν και κάτι από επιστήμονες του χώρου.

    • Θα συμφωνήσω μαζί σου..δυστυχώς οι όψιμοι δεν ήταν εκεί να ακουσουν..
      και πάλι θα έχουν άποψη για το θέμα..

    • Θα συμφωνήσω μαζί σου..
      και πάλι θα έχουν άποψη για το θέμα και λύσεις όλοι..μα οι λύσεις τους θα είναι για μικροπολιτική είς βάρος των ζώων..

  • Σε τοσο φλεγον θεμα που ηταν οι υποψηφιοι;; ειδικα οι επικεφαλης; μονο ο Ιωαννίδης; κριμα… 1η φορα σοβαρη προσεγγιση στο θέμα και εσεις απόντες.. κριμα..

  • Όλοι μέρα βρίζουμε για τα σκυλιά και όταν είναι να μάθουμε τι συμβαίνει απαξιουμε. Από Δευτέρα θα φωνάζουμε πάλι: γιατί δεν τα μαζεύει ο δήμος; Να μη πω για τους επίδοξους σωτήρες μας υποψηφίους. Τελειωμενη υπόθεση ειμαστε

  • Ένα μεγάλο μπράβο στους εισηγητές. Επιστημονική προσέγγιση για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου μας. Ακόμη και η πρώην πρόεδρος του φιλοζωικού Λάρισας έθεσε το θέμα στη σωστή διάσταση. Κρίμα που ήταν τόσο λίγος κόσμος. Απών φιλόζωοι αυτοδιοικητικοί , πολίτες που θα μπορούσαν να ακούσουν τι πραγματικά φταιει..

    Μοντελο Αμερικής : στείρωση σε όλα τα δεσποζομενα για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων. Εκεί να τοποθετηθούν όλοι..φιλόζωοι και μη.

    Μπράβο πραγματικά.

  • Στο πρώτο άρθρο για τα αδέσποτα θα αρχίσουν πάλι όλοι οι ήρωες του πληκτρολογίου να κράζουν. Αλλά να σηκωθούν από τις καφετέριες για να συμμετάσχουν σε μία ημερίδα ενημέρωσης για το πρόβλημα, ούτε καν. Είναι γλυκός ο καφές και το τζάμπα κράξιμο, μέχρι εκεί είμαστε δυστυχώς.

  • Παπαγαλάκια του δημαρχείου και καινούργιοι υποψήφιοι με τον νυν δήμαρχο ( που μεχρι χτες δεν είχατε ιδέα και ανάθεμα αν και τωρα ξέρετε ή εχετε διαβάσει το νομο) μαζευτειτε λιγο,εκτίθεστε! Αυτοί που χρονια ασχολούνται με το θεμα των αδεςποτων,συνειδητά και σοβαρά και βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στειρωςουν,να εμβολιάσουν και να πάνε άρρωστα ζώα στον κτηνιατρο δεν άκουσαν τιποτα καινούριο!
    Αυτοί που χρονια ασχολούνται ξέρουν πολυ καλα γιατι το εχουν βιώσει στην πράξη ποια ειναι η πραγματική πολιτική και αντιμετώπιση αυτού του δήμου και των αδεςποτων αλλα και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτα.
    Αναρωτηθείτε γιατι ειχε τοςο λιγο κοσμο!
    Οποιος ξερει καταλαβαίνει….

    • Παπαγαλάκι αυτών που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα στην πόλη και μέγα γνωστη αφού δεν αποδέχεσαι τα όσα αναγνωρίσμενοι άνθρωποι προσεγγίζουν επιστημονικά το θέμα και εσυ που ξερεις τα πάντα μάθε λοιπόν ότι η πηγή του προβλήματος είσαι εσυ..αυτό είπαν όλοι οι ομιλητές και για αυτό μάλλον δε σου άρεσαν. Η παθητική κακοποίηση των ζώων συντροφιας ξεκινά από ανθρώπους όπως εσυ..αυτό ενοχλησε περισσότερο νομίζω..

      • Τιποτα δεν κατάλαβες,ξαναδιάβασε! Έγραψα οτι για αυτούς που ασχολούνται δεν είπαν τιποτα καινούριο.Δεν αμφισβήτησα αυτα που είπανε.
        Επειδη δεν με ξέρεις προσωπικά,εγω τα σκυλια μου τα εχω στειρωμένα,τσιπαρισμενα, δεν αναπαράγω παράνομα και ανεξέλεγκτα,δεν δημιουργώ αδεσποτα και βοηθάω με δικά μου χρήματα σε στειρωςεις αδεςποτων.Οποτε,ΟΧΙ φίλε! Δεν είμαι μέρος του προβλήματος και ξερω πολυ καλα γι τι πράγμα μιλάω οταν επί χρονια δεν υπήρχε σκανερ στον Δημο να ελέγξει αυτούς που εχουν ανεύθυνα σκυλους( μεσα και οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι και οι παρανομοι εκτροφεις)! Τωρα,2 μηνες πριν τις εκλογες αγόρασαν σκανερ,να δούμε ποιος θα το χρησιμοποιήσει και ποιους θα στοχοποιήσουν.

        • Φίλε/φίλη μου, όλα αυτά που ισχύουν για σένα, ισχύουν και για εμένα. Έχω 5 σκυλιά συνολικά, στειρωμένα, τσιπαρισμένα, περιορισμένα, ακολουθώ όλους τους κανόνες υγιεινής για εμένα, τα σκυλιά και την πόλη μου, έχω δώσει πολλά λεφτά ανώνυμα προς βοήθεια άλλων ζώων, αλλά ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας; Εγώ χθες ήμουν εκεί κι εσύ σχολιάζεις από τον καναπέ γιατί τα ξέρεις όλα.

          • Αφου ξέρεις αν ήμουν ή δεν ήμουν χωρίς να με ξέρεις,εχεις μαντικές ικανότητες! Να το εκμεταλλευτείς αυτο!

  • οι φιλοζωοι γνωριζουν τη νομοθεσια κ την εφαρμοζουν. δεν εμαθαν τιποτα απο μια αγονη κ παρωχημενη εκδηλωση. ο δημαρχος κ η δημοτικη αρχη δεν γνωριζουν κ δεν εφαρμοζουν τη νομοθεσια εχοντας τα αναλογα κονδυλια. γι αυτους ηταν η εκδηλωση

  • χρησιμη εκδηλωση για το δημαρχο κ τη δημορικη αρχη ωστε να μαθουν τη νομοθεσια κ επιτελους να την εφαρμοσουν

    • Σωστός ο φιλος.
      Ο κόσμος απαξιει για τέτοιες “ενημερώσεις”,επειδή αποτελούν κοροϊδία εφόσον δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τήρηση των νομων.
      Πέστα χρυσοστομε.

    • Όσοι ήταν εκεί κατάλαβαν.
      Το δήλωσαν οι άνθρωποι ότι έπαθαν πλάκα με τα όσα κάνει ο Δήμος.
      Και ξεκαθάρισαν ότι είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο.. αν δεν ελεγχθούν τα δεσποζομενα δε είναι δυνατόν να περιοριστούν τα αδέσποτα.
      Όταν αυτό λέγεται από διακεκριμένους επιστήμονες που γνωρίζουν τα πρόβλημα πανελλαδικά τότε ο κάθε φιλόζωος θα ήταν καλό να τους ακούσει και να τους ρωτήσει …

  • Ερώτηση προς όλους τους γνώστες του θέματος. Αν, ό μή γένοιτο, ένα αδέσποτο κατεβάσει τη μισή γάμπα στο παιδί μου, όπως έγινε με φοιτητή στο ΤΕΙ Κοζάνης, τί πρέπει να κάνω; Καλές οι εκδηλώσεις, αλλά στην πράξη τι γίνεται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.