Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου Δημάρχου Βοΐου, Λάζαρου Γκερεχτέ, στον Siera fm

19 Απριλίου 2019
09:44
Κανένα σχόλιο



Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «SIERA FM» και στους Χάρη Βανίδη και Βασίλη Σαμαρά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοϊου, Λάζαρος Γκερεχτές. Ο κ. Γκερεχτές απάντησε σε σειρά ερωτημάτων, αναφερόμενος κυρίως στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί» και στις προτάσεις του για την επόμενη δημοτική περίοδο. Μερικά από τα σημεία της συνέντευξης είναι τα παρακάτω:

“Δεν θεωρώ αυτοσκοπό της ζωής μου τη διεκδίκηση θέσεων. Έχω θέσει τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών, προσπαθώ να την τιμώ πάντα, με τους πολίτες θα συνομιλήσω και πάλι για να κρίνουν αυτοί αν είμαι άξιος να αναλάβω τις τύχες του τόπου”

“Το δικό μας χρώμα δεν είναι ούτε γαλάζιο, ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο, ούτε ροζ. Το δικό μας κόμμα είναι το Βόιο”

“Το πρόγραμμά μας χωρίζεται σε 7 βασικούς άξονες, μέσα από τους οποίους θεωρούμε ότι μπορούν να μπουν οι βάσεις για να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία, αλλά και να επιστρέψουμε την αισιοδοξία στο Βόιο. Αυτοί οι άξονες είναι:

– Υποδομές, μεταφορές και ενέργεια

– Αγροτική Ανάπτυξη

– Επιχειρηματικότητα- Τουρισμός

– Κοινωνική συνοχή και ποιότητα ζωής

– Εκπαίδευση

– Βελτίωση υπηρεσιών προς τους πολίτες

– Συμβούλιο ετεροδημοτών απόδημων και δωρητών “

“Το ΒΙΟΠΑ ανήκει στο Δήμο, είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται για πολλές δραστηριότητες και μπορεί να ενισχυθούν και άλλες. Είμαστε διατεθειμένοι να στεγάσουμε συλλόγους, νεοφυείς επιχειρήσεις, ενδεχομένως με συγκεκριμένα κίνητρα και να σας πω ίσως εκεί θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα Μουσείο Γούνας. Τα πάντα στο ΒΙΟΠΑ ξεκινούν από τα λειτουργικά έξοδά του και κυρίως από τη θέρμανση του κτιρίου. Ενεργειακή αναβάθμιση λοιπόν, η πρώτη προτεραιότητα.”

“Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο δίκτυο ύδρευσης της Σιάτιστας. Μπορεί αυτό να γίνει και ως το τέλος του 2019”

“Ας ρωτήσουμε τα παιδιά αν είχαν, τα τελευταία χρόνια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υλοποιήσαμε..”

“Για το LEADER πρώτη φορά η Σιάτιστα εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εδώ είναι η ευκαιρία της περιοχής. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές ενημερώσεις, επαναλαμβάνω πως εμείς θα ιδρύσουμε γραφείο ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών, ενώ θα θεσπίσουμε την ημερίδα του Δημότη η οποία θα έχει ως στόχο τη συνεχή κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη των ανθρώπων που επιθυμούν να επωφεληθούν από ανάλογα προγράμματα.

Στόχος μας να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά και κάθε ευρώ που θα επενδύεται να φέρνει υπεραξία στην περιοχή.”

“Χρήση ΑΠΕ στα ενεργοβόρα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΒ για να περιορίσουμε τις λειτουργικές δαπάνες”

“Το προσωπικό δεν επαρκεί. Δε στεκόμαστε όμως σε αυτό. Προσωπικά θεωρώ τους υπαλλήλους συνεργάτες και όχι υφιστάμενους. Αν δεν πείσεις τον υπάλληλο πως αυτό που θα γίνει μας αφορά όλους είναι δύσκολο να τον κερδίσει. Αν βλέπεις τον υπάλληλο ως ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης με την υπεροψία του αφεντικού, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Συνεργάστηκα άψογα με την Τεχνική Υπηρεσία και γενικά με όλο το προσωπικό”

“Ελπίζω πως όλοι θα συνεργαστούμε την επόμενη μέρα με όρους προγραμματικούς και όχι με συναλλαγή θέσεων.”

“Εγώ στο παρασκήνιο δε λειτούργησα ποτέ. Πάντα στο προσκήνιο. Δούλεψα και δουλεύω καθαρά και δεν στηρίζομαι σε σκοτεινά κέντρα και «σοφούς» της περιοχής. Θα ξέρουν οι πολίτες πως Δήμαρχος αύριο θα είναι ο Λάζαρος Γκερεχτές και όχι κάποιο αόρατο κέντρο που ενδεχομένως να με στηρίζει…”

“Βόιο ένα και ενωμένο. Όροι όπως άνω και κάτω Βόιο, μακριά από μένα. Οι πληγές του 2010 έχουν κλείσει οριστικά. Συμβιώνουμε, γνωριστήκαμε, προχωράμε ειλικρινά χωρίς αστερίσκους και πάντα με Βοϊακή συνείδηση. Τέτοια συζήτηση για εμάς δεν υπάρχει.”

“Ζητώ να κριθώ για τη διαχρονική μου πορεία στην αυτοδιοίκηση. Ζητώ να κριθούν όλοι οι υποψήφιοι για ότι έχουν πράξει, για ότι έχουν προσφέρει, για όσα προτείνουν για το αύριο”

“Κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία του συνδυασμού μας στις εκλογές. Εμείς έχουμε ανθρώπους με βαθειά εμπειρία, ανθρώπους νέους και καθημερινά η ομάδα ενισχύεται. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου και ακόμα περισσότερο με το μπόλιασμα των ιδεών που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Καταθέτουμε μια ρεαλιστική πρόταση και πάνω σε αυτή θα εργαστούμε τα επόμενα 4 χρόνια”

“Τα νέα παιδιά δεν θέλουν λόγια, θέλουν πράξεις. Άμεσες. Πειστικές. Είναι ωραίο και ρομαντικό ίσως να λέμε τη φράση «επέλεξε να μείνει στον τόπο» είναι όμως πολύ δύσκολο. Ε, λοιπόν αυτή είναι η δική μας αποστολή και θέλω απέναντι στα νέα παιδιά να κάνω μια πρόσκληση. Ελάτε και μεταφέρετε τις αγωνίες σας, τους προβληματισμούς σας, τα θέλω σας.”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.