Βιωματικό εργαστήριο εξοικείωσης με τη γαλλική γλώσσα, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 07 Μαΐου, στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης

8 Μαΐου 2019
07:59
Κανένα σχόλιο

Την Τρίτη 07 Μαΐου 2019 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης το βιωματικό εργαστήριο εξοικείωσης με τη γαλλική γλώσσα για μικρούς μαθητές-τριες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της FIPF (Διεθνής Ομοσπονδία Γαλλικής Γλώσσας) και του OIF (Παγκόσμιος Οργανισμός Γαλλοφωνίας) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών-τριών Γαλλικής Β. Ελλάδας APLF που έχει ως τίτλο «Πώς τα παιδιά μαθαίνουν γαλλικά». Η εμψυχώτρια του εργαστηρίου κ. Γάτση Παναγιώτα προσκάλεσε τους μικρούς συμμετέχοντες σε ένα μαγικό ταξίδι γνωριμίας με τον γαλλικό πολιτισμό, μέσω ενός βιωματικού παιχνιδιού με λέξεις, εικόνες, σχέδια, ζωγραφιές και χρώματα. Οι μαθητές-τριες χωρισμένοι σε μικρές ομάδες συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ανακάλυψαν νέες γνώσεις δημιουργώντας τα δικά τους έργα (αφίσες και κολάζ), προσθέτοντας τίτλους και λεζάντες σε εικόνες και χρησιμοποιώντας τα γαλλικά μέσα σε ένα αυθεντικό πλαίσιο μάθησης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Καθηγητών-τριών Γαλλικής Ν. Κοζάνης. Θερμές ευχαριστίες στους ενήλικες και στα παιδιά που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τους Δ/ντές-τριες σχολείων, την κ. Κοφίδου, συντονίστρια Γαλλικής Γλώσσας, καθώς και τον κ. Καμαρούδη Σταύρο Καθηγητή Νεοελληνικής Γλώσσας στο ΠΤΔΕ Φλώρινας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου APLF κ. Λεονάρδου Στέλλα και την επιμορφώτρια του εργαστηρίου κ. Γάτση Παναγιώτα για την εξαιρετική παιδαγωγική παρέμβαση, καθώς και την αισθητικό κ. Κουκόλη Σοφία   για το face painting.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών/τριών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.