Θέμης Μουμουλίδης: “9 Μαΐου​ 1945- Ημέρα των Λαών”

9 Μαΐου 2019
11:59

9 Μαΐου 1945: η μέρα που «πέθανε» ο ναζισμός!

74 χρόνια συμπληρώνονται από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την στρατιωτική ήττα του ναζισμού.

Η 9η Μαΐου είναι ημέρα πανευρωπαϊκής μνήμης. Εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης συντελούνται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ακόμα και στη Γερμανία που υπήρξε η μεγάλη ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η 9η Μάη είναι η ημερομηνία που έχει επικρατήσει να ονομάζεται ως «η ημέρα των λαών». Εναλλακτικά ως η ημέρα της «αντιφασιστικής νίκης των λαών». Και αν 74 χρόνια μετά την στρατιωτική ήττα του φασισμού, η πολιτική του ήττα παραμένει ακόμα μια ανοιχτή υπόθεση, το κλείσιμο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί ένα σημείο κομβικό για την παγκόσμια ιστορία.

Και είναι αυτή η έννοια της μνήμης που κόντρα στην αδράνεια της λήθης, κινητοποιεί την ανθρωπότητα προς ένα καλύτερο μέλλον. Η ικανότητα να θυμάσαι είναι η ικανότητα να προστατεύεις τον εαυτό σου από τα παρελθοντικά σου λάθη.

Στην ανθρωπότητα του 2019 όπου οι φασιστικές ιδέες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, γνωρίζουν μια πρωτόγνωρη άνθιση, η μνήμη της 9ης Μαΐου είναι μια πολύ επίκαιρη και σημαντική υπόθεση. Και στην Ελλάδα του 2019, όπου ναζιστικοί χαιρετισμοί λαμβάνουν χώρα χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος, ίσως θα έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε την σημασία που δίνεται σε μια τέτοια μέρα. Ίσως, η ανάδειξη της «ημέρας των λαών» να είναι μια αναγκαιότητα.

33 σχόλια

  • Ο πιο αδιάφορος βουλευτής.Λόγω έλλειψης κοινοβουλευτικού έργου στέλνει δελτία τύπου απλά για να φανεί..

    • Αυτά τα κάνει ο Θεοφύλακτος και μετά βάζει τους χειροκροτητές να σχολιάζουν τους άλλους βουλευτές του νομού. Ο θεοφύλακτος το μόνο έργο που κάνει σαν βουλευτής είναι να κάνει αντιπολίτευση στους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ποιός, αυτός που έζησε 60 χρόνια Αθήνα και θυμήθηκε τώρα την μακρινή του καταγωγή από Εορδαία;

    • Είναι αυτός ο βουλευτής που πήρε τις σχολές από την Κοζάνη του θεοφύλακτου και τις πήγε στην πολιτική του έδρα την Πτολεμαΐδα σαν ενδίδει δύναμης .

  • Ο θεοφύλακτος βάζει τους υπάλληλους του πολίτικου του γραφείου να σχολιάζουν αρνητικά τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι γνωστό στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Γιάννη η Κοζάνη έχασε χιλιάδες φοιτητές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σου δείξει την πόρτα της εξόδου

  • Τι λετε κυριοι? Περισσοτερες πρωτοβουλιες απο τον Μουμουλιδη ποιος βουλευτης εχει παρει? Ουτε ο Κασσαπιδης ουτε οι αλλοι βουλευτες του συριζα.κοντα σε ολους τους πολιτιστικους συλλογους, οπου κι αν τον καλεσαμε, κοντα σ ολους τους δημαρχους. Ρωτηστε.

  • Όλος ο κόσμος παραδέχεται ( ο πρύτανης , ο δήμαρχος Κοζάνης ) ότι η Κοζάνη χάνει πόλους φοιτητές . Μόνο ο θεοφύλακτος επιμένει να λέει ψέματα . Η Κοζάνη χάνει φοιτητές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διώξει τον θεοφύλακτο

  • Ο θεοφύλακτος δεν μπορεί να παρουσιάσει έργο γι αυτό βάζει τους αυλικούς του να παραμυθιάζουν τον κόσμο και να κάνουν αντιπολίτευση στο ίδιο τους κόμμα .

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και με τις αερολογίες του κατάφερε και εξέθεσε το κόμμα . Το κόμμα προσπαθεί με ωραίο τρόπο να τον διώξει γι αυτό και η Κοζάνη είναι η μοναδική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας που χάνει φοιτητές

  • Όταν μια πόλη έχει την ατυχία να έχει διορισμένο βουλευτή αυτόν που παρακαλούσε χρόνια το ΠΑΣΟΚ για μια θέση τότε το βρίσκω λογικό η Κοζάνη να είναι η μοναδική πόλη της δυτικής Μακεδονίας που χάνει χιλιάδες φοιτητές. Στο σπίτι του η ξανά στο ΠΑΣΟΚ ο θεοφύλακτος , δεν ήταν ποτέ αριστερός και δεν το θέλουμε στο κόμμα

  • Παραλίμνια ανάπτυξη προσπάθησε και προσπαθεί να κάνει σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες ο Μουμουλίδης με την βοήθεια του Δημητριάδη και του Τζιμάνη . Ο θεοφύλακτος είναι ξένο σώμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης . Μόνο για φωτογραφίες έρχεται ο θεοφύλακτος . Κρίμα την θέση που κάλυψε και κρίμα γιατί με την παρουσία του το κόμμα χάνει καθημερινά

  • Πάνω στο κείμενο, σχετικά με την “ημέρα των λαών”, θα σχολιάσει κανείς? Ευχαριστούμε κ.Μουμουλίδη για την υπενθύμιση. Επίκαιρο όσο ποτέ!

    • Σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να είμαστε όλοι,η ιστορία είναι γνώση και μνήμη , αλλά η μόνιμη επωδός του Μουμουλιδη και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα να ασχολούμαστε συνεχώς με το παρελθόν , τον εμφύλιο και γενικά στο χτες, έχει καταντήσει κουραστικό ,όχι γιατί θέλουν να υπενθυμίζουν τις μαύρες σελίδες της ιστορίας αλλά γιατί διατηρούν έναν διχαστικό λόγο στην κοινωνία.Ευτυχως σε λίγο καιρό θα γίνουν και οι ίδιοι χτες καί να κοιτάξουμε σαν χώρα το μέλλον μας.

  • Πήρατε χαμπάρι ότι στην Κοζάνη μπορεί να εκλεγεί μόνο ένας του σύριζα και αρχίσατε τα συντροφικα μαχαιρώματα; περιμένουμε και εμείς α μεριμνησετε για εμάς…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.