Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στα συνεργεία της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (Φωτογραφίες)

10 Μαΐου 2019
13:10
Κανένα σχόλιο

Ενδελεχή ενημέρωση για το φλέγον ζήτημα της τηλεθέρμανσης είχε σήμερα, Παρασκευή 10Μαΐου, το πρωί η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου-Τζινιέρη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της μαζί με ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού της Δημιουργούμε Μαζί!», στα συνεργεία (αντλιοστάσιο) της Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Εκεί, τους καλωσόρισαν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης.

Ξεκινώντας την ενημερωτική συζήτηση, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε.ΤΗ.Π. κ. Λάζογλου είπε: «Βρισκόμαστε στην καρδιά της τηλεθέρμανσης. Η διανομή της στην πόλη γίνεται από εδώ. Είναι τιμή μας που μας επισκεφθήκατε». Συνέχισε τονίζοντας πως η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς πρέπει οπωσδήποτε χρονικά να συνεχίσει να υφίσταται μέχρι να γίνει η διασύνδεση του δικτύου με την Πτολεμαΐδα 5. Για αυτό όμως χρειάζεται αγώνας χωρίς ύφεση. «Σας θέλουμε συμπαραστάτες. Η διασύνδεση με την Πτολεμαΐδα 5 θέλει γερή χρηματοδότηση ενώ για την κατασκευή του έργου χρειάζεται η κινητοποίηση όλων» κατέληξε ο κ. Λάζογλου.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της συγχώνευσης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. λέγοντας πως η επιχείρηση είναι της πόλης, όμως η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. έχει μύρια προβλήματα, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι με τη συγχώνευση με αυτήν, λόγω χρόνιων προβλημάτων βιωσιμότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. Η συγχώνευση αυτή αποσκοπούσε στο αποθεματικό της Τηλεθέρμανσης».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Διρχαλίδης με τη σειρά του ανέφερε πως το φλέγον είναι αν τον Οκτώβριο θα έχουμε τηλεθέρμανση ή όχι. «Υπάρχουν τα ευχολόγια αλλά κάτι γραπτό δεν υπάρχει, τα περιθώρια στενεύουν και κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει τον Οκτώβριο» υπογράμμισε συνεχίζοντας: «Για να παρθεί μία πολιτική απόφαση πρέπει να ασκηθεί πίεση σε όλους, πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι, να είναι πρωτοπόροι, μπροστά μαζί με το λαό για να πάρουμε κάτι γραπτό. Ο χρόνος που απαιτείται δε φτάνει. Έχουμε εκλογές και ο χρόνος μετά τις εκλογές είναι νεκρός. Το σωματείο μας είναι ισχυρό και το καταφέραμε αυτό εδώ και 26 χρόνια. Προσπαθήστε ως υποψήφια Δήμαρχος να διεκδικήσετε τη βιωσιμότητα του ΑΗΣ Καρδιάς για τη συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης».

Η κα. Τερζοπούλου αφού άκουσε προσεκτικά τις εμπεριστατωμένες απόψεις των εργαζομένων της Επιχείρησης απάντησε λέγοντας: «Και η δική μας η καρδιά είναι εδώ. Τον χειμώνα αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά την προσφορά της τηλεθέρμανσης στην περιοχή. Μαζί με το Μποδοσάκειο νοσοκομείο και τη ΔΕΗ, η τηλεθέρμανση είναι ένα από τα κυρίαρχα μας θέματα. Καταρχήν δεν ασχολούμαστε με τη συγχώνευση. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τη θέληση των εργαζομένων και δε θέλουμε να πλήττονται τα δικαιώματα τους».

Η υποψήφια Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως για τη συγχώνευση χρειάζεται εμπεριστατωμένη μελέτη ενώ απευθυνόμενη στους εργαζομένους είπε: «Εμείς θέλουμε να μας εκθέσετε τις αδυναμίες που έχετε, τα προβλήματα σας, γιατί η τηλεθέρμανση είναι μια εύρωστη επιχείρηση που δουλεύει καλά. Ως επερχόμενη δημοτική αρχή θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, με προσωπική επαφή με κάθε έναν εργαζόμενο. Θέλουμε να αναμετρηθούμε με το μέλλον και όχι το παρελθόν. Μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα».

Η κα. Τερζοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Χθες συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με την κατασκευαστική εταιρία της μονάδας 5 και τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ εκεί, ενημερωθήκαμε και μας είπαν πως το 2020 η Μονάδα 5 θα παραδοθεί και το 2021 θα έχουμε την περίοδο των δοκιμών. Οι δοκιμές θα κρατήσουν 3 μήνες, ίσως όμως να είναι και παραπάνω. Επί τοις πράγμασι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Η δημοτική αρχή μόνη της δε μπορεί να κάνει τίποτα. Πρέπει να συμπνεύσει με την περιφερειακή αρχή και με τη Δ.Ε.Η. Τότε η διεκδίκηση θα είναι αποτελεσματική».

Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας καταλήγοντας είπε πως η ύπαρξη του ΑΗΣ Καρδιάς πρέπει να συνεχιστεί για να έχουμε τηλεθέρμανση, αφού η λειτουργία της τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο είναι μακρινό όνειρο. «Τα προβλήματα δε μας τρομάζουν και επιστρατεύουμε όλους τους ανθρώπους που πρέπει να βοηθήσουν και να δουλέψουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.