Ο καθορισμός του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, ήταν το θέμα σημερινής σύσκεψης στο δημοτικό κατάστημα Σιάτιστας

10 Μαΐου 2019
16:25
Κανένα σχόλιο

Ο καθορισμός του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, ήταν το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Καταστήματος Σιάτιστας, στην ευρεία διακομματική σύσκεψη ενόψει των ευρωεκλογών και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί από πλευράς του Δήμου Βοΐου, όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομματικών που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές καθώς και των συνδυασμών που πρόκειται να λάβουν μέρος στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στην διακομματική επιτροπή, στην οποία και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των συνδυασμών, αναλύθηκαν διεξοδικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κατανομή των χώρων που διατίθενται από πλευράς του Δήμου για την προεκλογική προβολή των συμμετεχόντων στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, με βάση τα όσα προβλέπονται στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά το πέρας της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων από όλες τις πλευρές, αποφασίστηκε να γίνει χρήση κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών χώρων που έχουν οριστεί από τον Δήμο σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με βάση και τις προηγούμενες εκλογές, καθώς και να τοποθετηθούν ειδικά stands (ταμπλό) στα οποία κάθε υποψήφιος συνδυασμός ή κόμμα να μπορεί να τοποθετεί έντυπο διαφημιστικό υλικό αναλογικά και επί ίσοις όροις για την προβολή του.

Με τον όρο «αναλογικά» νοείται ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται, θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Η «επί ίσοις όροις» μεταχείριση αποσκοπεί στην, κατά το δυνατόν, διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής των κομμάτων, σε επίπεδο, κυρίως, διάθεσης χώρων, που από πλευράς θέσεως, προσφέρονται για τον ίδιο σκοπό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.