Οδηγίες
0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Αλέθουμε τα μπισκότα (κατά προτίμηση σκούρα), ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
-
Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε να φουσκώσει.
-
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την άχνη.
-
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
-
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 100 ml ζεστό νερό.
-
Την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
-
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τις φράουλες.
-
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.
-
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και όταν οι φράουλες βγάλουν να υγρά τους το προσθέτουμε.
-
Ανακατεύουμε μέχρι που σάλτσα να δέσει.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
-
Απλώνουμε την κρύα σάλτσα πάνω από το κρύο γλυκό.