Οδηγίες

0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα (κατά προτίμηση σκούρα), ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την άχνη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε την ζελατίνη σε 100 ml ζεστό νερό.
  6. Την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τις φράουλες.
  8. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.
  10. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και όταν οι φράουλες βγάλουν να υγρά τους το προσθέτουμε.
  11. Ανακατεύουμε μέχρι που σάλτσα να δέσει.
  12. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  13. Απλώνουμε την κρύα σάλτσα πάνω από το κρύο γλυκό.