ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Για την συνάντηση της κας Χόλμπα με εκπαιδευτικούς

15 Μαΐου 2019
22:12
Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης και με την ΕΛΜΕ Εορδαίας είχε η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας με την Λαϊκή Συσπείρωση Χόλμπα Αντωνία συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η μείωση των επιχορηγήσεων στις Σχολικές Επιτροπές κατά 62% έχει σαν αποτέλεσμα τα Σχολεία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους ανάγκες. Συσσωρεύονται απλήρωτοι λογαριασμοί σε ρεύμα-νερό-τηλεθέρμανση. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Σχολεία που δεν έχουν τηλεθέρμανση στα περισσότερα εκ των οποίων η επιχορήγηση κατευθύνεται στη θέρμανση. Δεν υπάρχουν Γυμναστήρια. Το μέγιστο των προβλημάτων είναι το κτιριακό. Από τα 18 Νηπιαγωγεία της πόλης μόνο τα 9 έχουν δικό τους κτίριο. Τα υπόλοιπα στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των νηπίων. Ανησυχία εκφράστηκε και με την μη ανέγερση του 2ου ΕΠΑΛ του οποίου οι μαθητές κάνουν μάθημα στην αποθήκη και στην αυλή.

Θυμίζουμε ότι το 2ο ΕΠΑΛ παραχωρήθηκε για να στεγαστεί η Μαιευτική Σχολή. Προβλήματα υπάρχουν και με έλλειψη πυρασφάλειας, αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης. Μάλιστα για το 1ο ΕΠΑΛ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έδωσε αρνητική γνωμάτευση για να εγκατασταθεί υδραυλικός ανελκυστήρας στο εσωτερικό του κτιρίου γιατί ο φέρων οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει επί πλέον φορτία.

Η υποψήφια Δήμαρχος επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ανακοινώσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αλλού. Επίσης τόνισε ότι σύμφωνα με απαντήσεις που δόθηκαν στη Λαϊκή Συσπείρωση από τα 80 περίπου Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς μόνο 2 διαθέτουν Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας.

Δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε κανένα Σχολείο.

Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής θα φέρει γονείς και εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με πολλά προβλήματα. Η κυβέρνηση από τις πρώτες γραμμές της σχετικής απόφασης φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να δώσει ούτε ένα ευρώ καθώς η ίδια λέει ότι «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού».

Συνολικά στα 35 Νηπιαγωγεία του Δήμου, εκ των οποίων τα 15 στα χωριά, θα γραφτούν 1060 νήπια.

Από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα από όλες τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης φαίνεται ότι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ θα διατεθεί το ποσό των 1.500.000 ευρώ περίπου για το Δήμο Εορδαίας για την κατασκευή έργων που έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Όσο για το 2ο ΕΠΑΛ δεν υπήρχε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 γιατί δεν άνοιξε η Πρόσκληση του ΕΣΠΑ για την Τεχνολογική Εκπαίδευση. Τα παραπάνω προβλήματα προέκυψαν γιατί τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν είναι επιλέξιμα για τέτοιου είδους δαπάνες παρόλο που προέρχονται από την άγρια φορολογία των εργαζομένων των κρατών μελών. Ανησυχία εκφράστηκε και για την τύχη του υπό ανέγερση 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Την ίδια στιγμή που δεν δίνονται χρήματα για την Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια διαπιστώνουμε ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δίνονται 16 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση για την διαχείριση των απορριμμάτων και η οποία γίνεται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Δίνονται 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και όχι για την άμυνα της χώρας.

Πρόσφατα κυβέρνηση και ΝΔ ψήφισαν την μείωση των φορολογικών συντελεστών διανεμομένων κερδών από 15 σε 10% ενώ ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος ακόμα και ο άνεργος φορολογείται με 22% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος.

Τέλος η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν εκπαιδευτικοί και σαν εργαζόμενοι ανάλογα με τη δύναμη που θα μας δώσετε στην επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία των Σχολείων.

Η υποψήφια Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζει να επισκέπτεται Παιδικούς Σταθμούς Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία – Γυμνάσια και Λύκεια συνοδευόμενη από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και ενημερώνοντας για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

15/5/2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.