Σήμερα, Παρασκευή 17 Μάη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Βοΐου και στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Θανάση Χαστά, υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Μιχάλη Καραμπατζιά, υποψήφιο δήμαρχο Βοΐου, τον Ζήση Κατσάνο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Κοζάνης και τον Αβραάμ Εγρέ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Βοΐου.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη ενιαίας απάντησης στις πολλαπλές εκλογές στις 26 Μάη απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική, καλώντας τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στο κίνημα και τους αγώνες, στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βοΐου, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει τις αντιλαϊκές – φιλομονοπωλιακές κατευθύνσεις, οι κυβερνήσεις υλοποιούν, η Περιφέρεια και ο Δήμος εξειδικεύει σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, απέναντι στην ενιαία εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δική του δύναμη, κάνοντας το ΚΚΕ ισχυρό παντού. Περισσότεροι εκλεγμένοι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, που κοσμούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», περισσότεροι ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, σημαίνει καλύτερες προϋποθέσεις για μαχητική υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, για διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, σημαίνει δυνατή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο. Σημαίνει ότι δυναμώνει η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, στην εργασιακή ομηρία των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Επισημάνθηκε η σταθερή θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Αναδείχθηκε η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.

Στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, αναδείχτηκαν οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου» και του ΚΚΕ για να συνεχίσει αυτό να λειτουργεί. Τονίστηκε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.