«Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ»: κ. Ιωαννίδη, τα αδέσποτα δεν είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα αλλά του Δήμου

17 Μαΐου 2019
20:14

.

Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε τα αδέσποτα ως το μείζον ζήτημα του Δήμου μας παραβλέποντας όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας και της αυριανής μέρας. Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και δη πρόβλημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, αλλά καταντήσαμε ένα ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί σε μερικές μέρες να το θεωρούμε ένα χρόνιο πρόβλημα και να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα των εκλογών. Κι αντί ο Δήμαρχος να εφαρμόσει στο ζήτημα αυτό τη νομοθεσία, προσφεύγει…. στον εισαγγελέα κάνοντας μήνυση κατά αγνώστων! Ποιος είναι ο «άγνωστος» κ. Δήμαρχε;

Δέσμευσή μας, σαν επόμενη Δημοτική Αρχή, είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Δεν χωρά ούτε άλλη δικαιολογία ούτε άλλη αδιαφορία.

Σύμφωνα με το Άρθρο 9 του ισχύοντος νόμου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναφέρεται πως «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Το 2012 (συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Ιουνίου) ο κ. Ιωαννίδης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης έλεγε χαρακτηριστικά πως «Τα τελευταία πέντε χρόνια δόθηκαν 550.000 Ευρώ και το θέμα όχι απλά δεν λύθηκε αλλά έγινε εκρηκτικό. Και είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι ζήτημα ποιότητας ζωής. Είναι ζήτημα σεβασμού στα δικαιώματα των ζώων και. Είναι και ζήτημα σεβασμού στα ίδια τα δικαιώματα των πολιτών.» συνεχίζοντας πως «Περιμένουμε σήμερα ένα σχέδιο ολοκληρωμένο. Δεν το πολύ άκουσα κύριε Αντιδήμαρχε», «Το θέμα θα το παρακολουθώ, θα το παρακολουθούμε δηλαδή σαν δημοτική κίνηση. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Ελπίζω να λυθεί».

Σήμερα, 7 χρόνια αργότερα και σχεδόν 5 χρόνια δικής του θητείας, αντί να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του με πρόσχημα έναν νόμο ο οποίος εν προκειμένω δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται η περισυλλογή και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ίσα ίσα αναφέρει αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Ποιος είναι ο «άγνωστος» λοιπόν που ευθύνεται για τα νεοφερμένα κουτάβια; Μήπως αυτός που δεν καταγράφει και δεν στειρώνει τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας; Κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής, ως πότε θα εμπαίζετε τους δημότες της Κοζάνης που πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και τους φόρους τους για το ζήτημα των αδέσποτων;

Η Κοζάνη αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και διαπιστώνουμε με λύπη πως λίγες μέρες πριν τις εκλογές αντί η πολιτική ατζέντα να διαμορφώνεται γύρω απ’ αυτές τις προκλήσεις, περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς! Ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί σε λίγες μέρες! Είναι σα να έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και ο Δήμος να τα έχει πάει καλά σε όλα τα άλλα και το μόνο πρόβλημα που του έμεινε να είναι τα αδέσποτα!

Μια από τις αρχές μας είναι πως τα μικρά κάνουν τη μέρα μας και τα μεγάλα τη ζωή μας. Έχουμε πει πως από την πρώτη μέρα θα ασχοληθούμε με επιμονή για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Η πρότασή μας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι καταγεγραμμένη στο Πρόγραμμά μας. Αυτή περιλαμβάνει κατ’ αρχήν την εφαρμογή του νόμου που αναφέρει πως η περισυλλογή και η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι αρμοδιότητα των Δήμων. Μάλιστα στον ίδιο νόμο αναφέρεται πως ο Δήμος (ή και συνεργαζόμενοι Δήμοι) μπορούν να ιδρύσουν καταφύγια και να συνεργάζονται με τα ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους από το δημόσιο ή ιδιώτες χώρους. Συνεπώς αν δεν επαρκούν τα μέσα του Δήμου, θα προχωρήσουμε στην απαιτούμενη συνεργασία με ιδιώτες. Το πρόβλημα θα λυθεί.

Υιοθετούμε τις προτάσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και αξιοποιούμε επιτέλους, κάτι που δεν έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή, τα χρήματα που δίνει για το σκοπό αυτό κάθε χρόνο του Υπουργείο Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητά μας είναι να φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα σε κατάλληλους γι’ αυτά χώρους με προοπτική υιοθεσίας. Συνεργαζόμαστε με κτηνιάτρους και τα φιλοζωικά σωματεία με στόχο τη στείρωση, αποθεραπεία και υιοθεσία των ζώων.

Τόσο η εικόνα των δηλητηριασμένων ζώων έξω από σχολεία (θυμίζουμε το περιστατικό στα Κρεβατάκια) όσο και των κακοποιημένων ζώων (θυμίζουμε το περιστατικό με το δημοτικό κυνοκομείο), δεν αντιπροσωπεύει έναν μητροπολιτικό Δήμο του 2020. Πόσο μάλλον η ύπαρξη περιστατικών επιθέσεων σε συμπολίτες μας. Άραγε, αυτός ο «άγνωστος» γνωρίζει πόσα περιστατικά καταγράφηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο από δαγκώματα την τελευταία 5ετία;

Ευάγγελος Σημανδράκος, υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης με το συνδυασμό «Κοζάνη Μπροστά».

22 σχόλια

  • Θέλω ρε συ Βαγγέλη να σε ψηφίσω μόνο και μόνο για να σε δω να λύνεις το πρόβλημα σε 5 μέρες. Αν δε το λύσεις όμως, δε σε ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις του στην εικόνα σου; Μπορώ να πω πολλά περισσότερα για τη νοοτροπία πολλών υποψηφίων, αλλά θα μας κόψει σίγουρα το Κοζαν.

    • Αυτός ο Σημανδράκος δεν του ξεφεύγει τίποτα..χαχαχα

      τελικά γιατί ασχολείσαι με την πολιτική εσύ όπως τα λες ξέρεις τα πάντα, κάνεις τα πάντα και έχεις πρόθεση να προσφέρεις χεχεχε

      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ!

    • Αν δε το λύσει σε 5 μέρες (που μεταξύ μας δε θα το λύσει ) ευχής τον φας στη μάπα 5 Χρόνια.Αξίζει το Ρίσκο?

    • Είναι τόσο έξυπνος ο Βαγγέλης που επίτηδες έκανε θέμα με τις αφίσες στις στάσεις των αστικών για να κατέβει ο Ιωαννίδης και να ανέβει ο Τσίπρας!

  • Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε και πάλι μπροστά. Η ανάπτυξη της Κοζάνης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ δραστηριοποιούμαστε και πορευόμαστε. Η πορεία και η διαδρομή μας αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον. Ας μην χάσουμε άλλες ευκαιρίες!

      • Ποια προβλήματα δημιούργησε ο Μαλούτας βρε έμμισθε;
        Με τον Ρουβά παρέα θα τα μαζέψεις Σημανδρακο;
        Ξεφουσκώνει καθημερινά και μέσα στην παραζάλη του δεν σταματά τα ψέμματα και τους λαϊκισμούς.

        Από Δευτέρα 27-5 πισω στην Ανκο,αρκετά με τα παραμύθια

  • Πες τα χρυσοστομε! Επιτέλους κάποιος με πυγμή που,δείχνει τουλάχιστον ότι διεκδικεί για τους πολίτες! Από μένα θα έχει την ευκαιρία.

    • Βγες στους δρόμους αν είναι να τον βοηθήσεις όταν τα μαζεύουν, γιατί αλλιώς 5 μέρες δε φτάνουν.

  • Χόρευε και παρευρισκόταν σε ομιλίες… ο Καρυπίδης δεν τον ήθελε στο ψηφοδέλτιό του και χάρηκε που έφυγε από τα Γρεβενά…

    • Δεν με ενδιαφέρει ο Βαγγέλης, αλλά και εσύ βρε φίλε το τερμάτισες… Δεν τον ήθελε ο Καρυπιδης… Όλοι φύγανε από μόνοι τους από τον καρυπιδη και όχι τους έδιωξε…

  • Μπερδεύεστε.Ο άνθρωπος δεν ήταν δήμαρχος Γρεβενών.Και εκτός αυτού προώθησε 5 πράγματα.Απο ότι ξέρω έκανε μια πρωτοποριακή κίνηση με τα φωτοβολταϊκά σε δημόσιους χώρους και προέβαλλε και στήριξε το όποιο τουριστικό προϊόν του τόπου.Τι να μας πουν και οι “εδώ”που στην είσοδο της πόλης από Κοίλα επικρατεί μαύρο σκοτάδι εδώ και μηηηηηνες, σε όλο σχεδόν το μήκος των στροφών.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!!!

  • Τηλεθέρμανση με Βιομάζα στην Δεσκάτη, Νοσοκομείο με 210 ατομα προσωπικό, π.χ 5 καρδιολόγους, και μέσο όρο νοσηλευομένων 50-60 ημερησίως, Ε65 δρομολογημένο μετά απο χρόνια στάσης, αρδευτικό Δήμτρας, θες και άλλα?

    • Την καρέκλα γιατι δεν την αφήνεις? έστω και ηθικά για να μην χάσεις κανα δυο μισθους παραπάνω?
      εισαι βουλιμικός, δεν κάνεις!

  • Ο πιο τζάμπας λόγιας από όλους. Σκυλιά θέλετε; Σε 5 μέρες το έλυσα. Ανεργία θέλετε; Την έλυσα μαζί με το Brexit. Ξενία θέλετε; Έχουμε και από αυτό. Εγώ προσωπικά θα ήθελα λίγο πιο κοντά τη λίμνη για να νιώθω ότι είμαι σε παραθαλάσσια περιοχή. Και μετά θα ήθελα να βγει κάποιος άλλος υποψήφιος.

  • Εγω να δεχτω πως εχει και ικανοτητες και βουληση αλλα…την καρεκλιτσα του στην Περιφερεια γιατί δεν την παρεδωσε; και ο Κεχαγιας τα ιδια!!!!
    Αυτο προφανως και κατι λεει και να δεις πώς τους λεμε αυτους
    .. Α! Ναι καρεκλοκένταυρους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.