Πτολεμαΐδα: Πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας «Genocide – Μια Αληθινή Ιστορία» σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου

29 Μαΐου 2019
05:48
Κανένα σχόλιο

Σας προσκαλούμε στην πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας «Genocide – Μια Αληθινή Ιστορία» την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα προηγηθεί ομιλία της Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κυρίας Ηλιάδου – Τάχου Σοφίας, με θέμα : “Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ : ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ”.

Η ταινία είναι μια κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους, διάρκειας «19» λεπτών,  του Ποντιακού Συλλόγου ‘Πόντος” Norwalk CT και της Βασιλικής Τσανακτσίδου . Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Philadelphia της Αμερικής και στην Ακρινή Κοζάνης. Τα έξοδα της παραγωγής καλύφθηκαν από τον εθελοντισμό τους και κάποιες χορηγίες ομογενών της Αμερικής. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός. Η διανομή και η προβολή γίνεται δωρεάν με ελεύθερη είσοδο.

Στην παρούσα η φάση, με αφορμή τα 100 χρόνια, η ταινία διατίθεται μόνο για οργανωμένες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες ή εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων.

Όποιος σύλλογος ή φορέας ενδιαφέρεται για να οργανώσει μια επίσημη προβολή της ταινίας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα μας https://www.facebook.com/genocidetruestory ή εντός Ελλάδας μπορεί να καλέσει και στο 2461050128, ώστε να γίνουν οι σχετικές συνεννοήσεις, ανακοινώσεις, παραλαβή της ταινίας και του συνοδευτικού υλικού προώθησης.  Για κάθε δημόσια προβολή θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με εμάς ώστε να υπάρξει σωστός συντονισμός και ανάλογη υποστήριξη.

https://www.facebook.com/genocidetruestory

 

Genocide – Μια Αληθινή Ιστορία

 « Τα γεγονότα θα τα περιγράψουν οι ιστορικοί με την επιστημονική τους προσέγγιση . Τον πόνο όμως την ταπείνωση και την εξαθλίωση των προγόνων μας δεν μπορεί κανένας να την περιγράψει έτσι όπως είχαμε την τιμή να την ακούσουμε εμείς από τις γιαγιάδες μας .Έτσι όπως είχαμε εμείς την τιμή να την διαβάσουμε στα τρομαγμένα τους μάτια »

«Historians will present and teach events, just as they learned, with their educated approaches and expertise. But no one is able to see and describe the pain, misery and humiliation that our ancestors endured in their plight in the way we had. We had the uncelebrated privilege to be educated of the occurrences through the terrified eyes and sentiments of our grandparents as they told us their stories.»

Ο Ποντιακός Σύλλογος “Πόντος” του Norwalk CT, παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “GENOCIDE – A TRUE STORY”.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=WLlrYLZ9Kds

Στιγμιότυπα της ταινίας https://www.facebook.com/298100564076108/photos/?tab=album&album_id=337261296826701

Η ταινία είναι μια ιδέα της Βασιλικής Τσανακτσίδου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στο πάγιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού, την διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το σενάριο και τα κείμενα είναι της Βασιλικής Τσανακτσίδου που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Βασιλικής Τσανακτσίδου και του Ποντιακού Συλλόγου “Πόντος” του Norwalk CT.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Philadelphia της Αμερικής και στην Ακρινή Κοζάνης.

Τα έξοδα παραγωγής καλύφθηκαν σε εθελοντική βάση από τους παραγωγούς της ταινίας και χορηγίες. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός, η διανομή γίνεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή ενώ οι προβολές διοργανώνονται με πρωτοβουλίες από κατά τόπους συλλόγους και φορείς, στα πλαίσια εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productions – www.RECPRO.gr με έδρα την Κοζάνη.

https://www.facebook.com/recprogr

Η μουσική είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η οργάνωση παραγωγής του Παναγιώτη Θεοδωρίδη.

Στην ταινία εμφανίζονται οι :

Όλγα Καραπαναγιωτίδου – Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου .

Αγγλικοί Υπότιτλοι – Μετάφραση : Σοφία Λαζαρίδου

Ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία την Ελένη Κωστοπούλου και την Μέλα Ραφαηλίδου-Ακράνη.

Η πρώτη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk CT, ενώ ακολούθησαν προβολές στις 3 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια, 4 Απριλίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, 16 Απριλίου στη Βοστώνη και 3 Μαΐου στην Κοζάνη. Για το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/genocidetruestory

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.