Συνταξιούχοι όλοι στο δρόμο του αγώνα τη Δευτέρα 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Δήμος Κουμπούρης

20 Ιουνίου 2019
08:46

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καλούμαστε όλοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Δήμος Κουμπούρης.

Συνάδελφοι, -σες,

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για σταθερότητα, ανάπτυξη, προοδευτικές λύσεις κρύβουν και θολώνουν σκόπιμα την αλήθεια, ότι και μετά τις εκλογές τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μέτρα επιτήρησης, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλες οι περικοπές θα  είναι εδώ,  θα εφαρμόζονται και θα έρχονται νέα μέτρα. Στόχος τους η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει στις 7 Ιούλη, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν. Οι νόμοι τους θα είναι εδώ, τα μνημόνιά τους θα είναι εδώ.

Πάνω στις ανελέητες περικοπές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε τις δικές του, και μάλιστα τη δική του επίθεση την έντυσε με τα χρώματα της «ισονομίας» και της «δικαιοσύνης».

Με το νόμο Κατρούγκαλου, μόνο την τετραετία 2016 – 2019 οι μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις εκτιμήθηκαν σε 8,2 δισ. ευρώ. Ειδικά δε για τις νέες συντάξεις οι μειώσεις αυτές θα είναι πολλαπλάσιες και σε βάθος χρόνου ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ, γεγονός που αποσιωπά η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, οι ίδιοι ομολογούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να ρίξουν τη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% το 2020 και στο 12% το 2030, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και τους δανειστές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. ΟΛΟΙ στη σύσκεψη – συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την προετοιμασία από τώρα αγωνιστικού προγράμματος δράσης αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές.

3 σχόλια

  • Τις 11 περικοπές των συντάξεων επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις έκανε γαργάρα ο πρόεδρος-παπαγαλάκι. Του φταίει μόνο ο νόμος Κατρούγκαλου εξαιτίας του οποίου μπορεί και παίρνει ακόμη σύνταξη και μπορούν να ελπίζουν και οι επόμενοι οτι θα πάρουν. Οδηγεί τους συνταξιούχους στους θαυμαστές του ασφαλιστικού Πινοσετ.

    Συνταξιούχοι, εάν βγει ο Κούλης, ότι πάθετε θα το αξίζετε. Να ζητήσετε τα ρέστα από τον πρόεδρό σας!

    Τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας τι σας φταίνε;

  • ρώτησες τους συνταξιούχους στους οποίους αναφέρεσαι αν έχουν πάρει τη σύνταξη τους ή αν την περιμένουν κατά μέσο όρο το λιγότερο τρία χρόνια… οι οποίοι μάλιστα ζουν με τη μισή ή και λιγότερη σύνταξη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.