Σχόλιο του Μίμη Δημητριάδη για τα αποτελέσματα του Σχεδίου Γιούνκερ, τον μήνα Ιούνιο

24 Ιουνίου 2019
19:57

Η χώρα μας διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση ( ως ποσοστό του ΑΕΠ) ,στην κατάταξη του Σχεδίου Γιούνκερ. Αυτό μας λένε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μήνα Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα είναι της τάξης των 2,716 δις ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, θα ενεργοποιήσουν κεφάλαια ύψους 11,531 δις ευρώ.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι συγκυριακό, αλλά αντίθετα είναι μόνιμο. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι η χώρα που διατηρείται πρώτη, σε απορρόφηση προγραμμάτων χρηματοδότησης του Σχεδίου Γιούνκερ.

Πρόκειται για ένα επιμέρους κρίσιμο στοιχείο, που αντανακλά τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και τον ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική οικονομία.

Μια πραγματικότητα που καταδεικνύει την σταθερή προσήλωση μας στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, την επιτυχημένη στόχευση των ανερχόμενων τομέων της οικονομίας καθώς και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τομείς που η θετική τους προοπτική δεν ήταν καθόλου δεδομένοι την προηγούμενη περίοδο.

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κοζάνης

 

Ένα σχόλιο

  • Από τον νομό Κοζάνης έχει υποβληθεί και ενταχθεί κάποιο έργο στο πακέτο Γιούγκερ; Ιδιωτική επένδυση. ΟΧΙ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.